Barcelona a recunoscut oficial! Neymar pleacă la PSG pentru 222 de milioane de euro

neymar.jpg

Neymar
Brazilianul şi-a luat ieri la revedere de la colegi şi a plecat în trombă spre capitala Franţei pentru transferul secolului
Foto Click!

Telenovela „Neymar” a luat sfârşit! Oricât au încercat catalanii să-l convingă să rămână, „mercenarul” din Brazilia a spus nu!

Sumele ameţitoare fluturate pe la nasul jucătorului, dar şi al familiei acestuia au contat mai mult decât fidelitatea pentru Barcelona. Mijlocaşul a trecut ieri pe la baza de pregătire a Barcei şi şi-a luat la revedere de la colegi, iar clubul a emis ulterior un comunicat oficial care anunţă despărţirea. Neymar va încasa un salariu anual 30 de milioane de euro, plus 10 milioane la semnătură, iar tatăl lui Neymar, care este şi agentul acestuia, va lua un comision de 40 de milioane de euro. În schimb, trupa blaugrana va primi clauza de reziliere de 222 de milioane de euro, cea mai mare sumă din plătită în istoria fotbalului pentru un singur jucător. Rămâne de văzut cât de transparent se va face însă plata acestor bani către Neymar şi ai lui, mai ales după ce transferul său de la Santos la Barcelona a juns pe mâna procurorilor antifraudă.

Barcelona speră că PSG nu va plăti clauza

Barcelona a emis şi un comunicat oficial pe site-ul clubului în care anunţă mutarea şi regretul de a nu o fi putut împiedica!

”Jucătorul Neymar Jr. și tatăl său au anunțat în această dimineață FC Barcelona decizia fotbalistului de a părăsi echipa, într-o ședință care a avut loc la sediul clubului. Având în vedere această decizie a lor, clubul i-a informat că există o clauză de reziliere a contractului său care începând cu data de 1 iulie este de 222 de milioane de euro și care trebuie achitată în întregime. Mai mult decât atât, până la plata revendicată și soluționarea cauzei, clubul rămâne îndreptățită asupra drepturilor fotbalistului. Jucătorul continuă actualul său contract cu FC Barcelona, dar cu permisiunea temporară de a nu participa la sesiunile de antrenament. În momente scurte vom adăuga declarațiile purtătorului de cuvânt al clubului, Josep Vives, vizavi de eventuala plecare a lui Neymar Jr”, se arată în comunicatul catalanilor.

Loading...

Citește și