Barcelona - Manchester City

Ultima actualizare:

    Portarul englezilor a făcut miuni în Barcelona - Manchester City şi a demonstrat de ce l-a ţinut atâta timp rezervă pe Costel PantilimonFoto Click!
Portarul englezilor a făcut miuni în Barcelona - Manchester City şi a demonstrat de ce l-a ţinut atâta timp rezervă pe Costel PantilimonFoto Click!

Optimile Ligii Campionilor s-au încheiat miercuri seara cu partidele Borusia Dortmund - Juventus Torino şi Barcelona - Manchester City. Dacă nemţii n-au avut nicio şansă în disputa cu italienii, jocul dintre spanioli şi englezi a fost foarte disputat. Catalanii au condus ostilităţile, au ratat cât pentru 10 meciuri, dar orice se putea întâmpla pe final.

Prima repriză din Barcelona - Manchester City a fost de o intensitate mai scăzută, niciuna dintre echipe nedorind să rişte prea mult. Singurele ocazii au venit la incursiunile personale ale lui Neymar, Suarez şi Messi, dar golul liniştii a fost înscris de croatul Rakitic. Acesta a marcat în minutul 31 după o fază frumoasă, creată de băieţii din atacul lui Luis Enrique.

Fără nimic de pierdut la orizont, englezii au turat şi ei motoarele şi au început să preseze mai tare. Acest lucru a lăsat însă spaţii în apărare şi în faţa unei echipe ca Barcelona, greşeala poate fi mortală. În mod normal, pe acest fond, scorul trebuia să prindă proporţii, dar atunci a ieşit la rampă portarul "cetăţenilor", Joe Hart, care a făcut meciul vieţii.

Barcelona - Manchester City a fost cel mai bun meci pentru portarul Joe Hart

Paradele sale au ţinut scorul la 1-0, deşi de opt ori tabela a fost aproape să se modifice la ocaziile gazdelor. Campionul ratărilor a fost de departe Luis Suarez, golgheter în Premier League anul trecut, dar care în tricoul blaugrana nu se descurcă la fel de bine. De asemenea, Messi şi Neymar îşi pot reproşa şi ei că n-au marcat în Barcelona - Manchester City.

Totul se putea da însă peste cap în minutul 78, când Kun Aguero a fost faultat în careu şi a primit penalty. Tot el a luat mingea şi a executat pentru un 1-1 care i-ar fi apropiat la doar un gol de prelungirile nesperate la un moment dat. Ter Stegen, neamţul din poarta Barcelonei, a ghicit însă modul în care va executa argentinianul şi a apărat şutul acestuia.

Barcelona - Manchester City s-a desfăşurat sub privirile fostului antrenor al catalanilor, Pep Guardiola

În acest moment, Barcelona - Manchester City era ca şi încheiat, englezii pierzându-şi încrederea că mai pot scoate ceva din dificila deplasare. Spaniolii au mai ratat câteva oportunităţi de gol şi meciul s-a sfârşit la scorul de 1-0. Mâine, de la ora 13:00, Barcelona intră în urne pentru tragerea la sorţi a sferturilor de finală, iar City trebuie să aştepte încă un an.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net