Barça şi Manchester, finală de 369 milioane €

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ingredientele prefecte pentru o finală de vis a Ligii Campionilor: Barcelona şi Manchester, două dintre marile forţe fotbalistice ale Europei într-un oraş aşa cum numai Londra poate fi.

Vezi şi:

Vezi ce record poate bate Guardiola dacă Barca câştigă!

Beckham: "Doar Manchester poate învinge Barcelona"

Avea dreptate Mircea Lucescu când acuza voalat UEFA pentru „măsluirea" tragerilor la sorţi astfel încât „granzii" continentului să nu lipsească din finala Ligii Campionilor şi, dacă se poate, să nu fie din aceeaşi ţară (Barcelona - Real s-a jucat în semifinale).

Cu câteva ore înainte de şocul catalano-britanic din această seară, cei de la Mastercard, sponsor al Ligii, au dezvăluit o cifră uluitoare: 369 de milioane de euro va fi impactul economic al celor 90 sau 120 de minute de fotbal de pe „Wembley".

Cu aproape 18 milioane mai mult decât a produs Inter - Bayern anul trecut şi cu 60 peste finala din 2009, disputată tot între Barcelona şi United.

simeon stalpnicul png

"Diavolii", cu trenul la teatru. Meciul pierdut în faţa echipei lui Guardiola la Roma (0-2) l-a "măcinat" cumplit pe Sir Alex Ferguson în ultimii doi ani. "Ştiu unde am greşit!", a spus în dese rânduri legendarul manager al lui United. Dincolo de aspectele tehnico-tactice, Ferguson a încercat să-şi ţină "diavolii" cât mai uniţi.

De aceea a ales să facă deplasarea la Londra cu trenul, iar joi seară i-a scos pe Giggs, Rooney şi compania la o piesă de teatru. Comparativ cu confruntarea de pe "Olimpico", marele absent e Cr. Ronaldo.

simeon stalpnicul png

"Fără el, jucătorii lui United au devenit mai puternici şi mai responsabili, dându-şi seama că nu mai depind de un singur campion", a atenţionat Cruyff, tehnicianul "Dream-Team"-ului cu care Barcelona a câştigat primul trofeu suprem din istorie.

În 1992, chiar pe "Wembley"-ul nerenovat, cu golul decisiv al lui Koeman! Bătrâna arenă londoneză a găzduit şi primul succes major în Europa al grupării din Manchester, în 1968, pe vremea lui Bobby Charlton.

Messi, "blestemat" în Anglia. Din punct de vedere al statisticii, United poate sta liniştită pentru că Leo Messi nu va înscrie. N-a făcut-o niciodată pe pământ englez deşi a jucat de şapte ori în tricoul Barcelonei şi o dată cu naţionala Argentinei.

simeon stalpnicul png

Messi rămâne însă de temut prin prisma celor 52 de goluri date în acest sezon în toate competiţiile. Sud-americanului nu-i va fi uşor să desfacă lacătul defensiv al lui Ferguson: United este echipa cu cele mai puţine goluri primite (4) în stagiunea 2010-2011 a Ligii.

Aşadar, forţă fizică, disciplină şi viteză (atenţie la "Chicharito" Hernandez, un Speedy Gonzalez modern!) contra "tiki-taka" (Xavi şi Busquets sunt singurii care au depăşit 1.000 de pase reuşite în sezonul în curs al Ligii).

3.000 de euro un bilet la "negru". Biletele la finală au fost de mult timp epuizate. Cu toate acestea, unii au vrut să facă o afacere prin vânzarea la negru a tichetelor, acestea ajungând la preţuri de peste 3.000 de euro!

simeon stalpnicul png

Oraşul va fi paralizat

 Lucrările la metrou au dat peste cap oraşul. Spectatorii finalei au avut parte de o surpriză neplăcută. Administraţia metroului londonez a anunţat joi că în zilele de 28 şi 29 mai se vor efectua lucrări pe liniile Metropolitan şi Jubilee, care vor fi închise. Adică exact pe cele care asigură accesul direct spre "Wembley".

Ceea ce înseamnă că aceştia vor putea ajunge la stadion pe linia Bakerloo, care este ceva mai îndepărtată, sau cu autobuzele şi trenul. Această decizie va afecta circulaţia în întreaga metropolă şi va cauza aglomerarea mijloacelor de transport. 6 «De ce faceţi poze aici?"

O tură în jurul stadionului Wembley, cu o cameră foto profesională, nu trece neobservată. Doi agenţi de la Metropolitane Police m-au supus la un control atent, care a inclus şi vizualizarea fotografiilor făcute.

"De ce faceţi foto aici?", m-a întrebat Will Mull, în timp ce al său coleg îi verifica pe alţi doi turişti. I-am explicat de ce mă aflu acolo, iar poliţistul mi-a cerut să vadă imaginile. Agentul mi-a notat datele, iar apoi a cerut verificarea mea prin staţie. Agentul mi-a explicat că este un control de rutină.

Prime de victorie colosale

Conducerea Barcelonei a anunțat că Messi și compania vor încasa 800.000 de euro de jucător, cam cât bugetul unui club de la noi pentru un întreg sezon. Jucătorii de la Manchester United vor primi jumătate din această sumă, însă în cazul lor se va ține cont și de contribuția pe care au avut-o la realizarea "dublei" campionat - Liga Campionilor.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net