Bărbat arestat în ancheta morții lui Emiliano Sala! Anunțul poliției

Ultima actualizare:

    Emiliano Sala a murit pe 21 ianuarieFoto: AFP
Emiliano Sala a murit pe 21 ianuarieFoto: AFP

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost arestat și apoi eliberat în cadrul anchetei privind moartea regretatului fotbalist argentinian Emiliano Sala. Acesta ar fi fost acuzat de ucidere din culpă, însă a fost eliberat după câteva ore.

UPDATE: Tabloidul britanic Daily Mail a dezvăluit identitatea bărbatului. Suspectul este pilotul David Henderson. El ar fi trebuit să fie pilotul avionului care s-a prăbușit pe 21 ianuarie. Se pare că Henderson l-ar fi pus pe Ibbotson să piloteze în locul lui, însă acesta nu era calificat pentru a transporta pasageri pe timp de noapte.

David Henderson, fotografiat lângă avionul care s-a prăbușit în Canalul Mânecii
David Henderson, fotografiat lângă avionul care s-a prăbușit în Canalul Mânecii

Bărbatul cooperează pe deplin cu anchetatorii, a anunțat poliția britanică. El este originar din North Yorkshire, iar familiile lui Sala și Ibbotson au fost informate de arestarea lui. 

Pe 21 ianuarie, avionul în care se aflau Emanuel Sala și pilotul David Ibbotson a dispărut, în timp ce se aflau deasupra Canalului Mânecii. Fotbalistul se întorcea la Cardiff pentru a se alătura echipei la care fusese transferat. Aregentinianul călătorise anterior la Nantes cu același avion, pentru a-și lua la revedere de la foștii colegi, anunță news.ro.

Anchetatorii nu vor să dezvăluie identitatea bărbatului arestat

Epava avionului în care se aflau fotbalistul și pilotul a fost găsită pe 3 februarie, pe fundul Canalului Mânecii. Pe 7 febriaruei, autoritățile britanice au anunțat că au recuperat din epava avionului trupul neînsuflețit al lui Emiliano Sala. Cadavrul pilotului David Ibbotson nu a fost găsit. 

„În acest moment desfăşurăm o investigaţie amplă asupra împrejurărilor în care s-a produs moartea lui Emiliano Sala. Continuăm să elucidăm aceste lucruri împreună cu autorităţile Aviaţiei Civile. În decursul acestei anchete vom lua în considerare orice dovezi despre acte criminale comise şi, în urma cercetărilor, am arestat o persoană de 64 de ani sub suspiciunea de ucidere din culpă. El este cooperant. Cercetările vor continua cu el în stare de libertate. 

Precizăm că ancheta este în curs de desfăşurare şi cerem ca media şi cetăţenii să evite orice speculaţii pe această temă, pentru a nu provoca şi mai multă durere familiilor victimelor.

Aşa cum prevăd procedurile, nu vom dezvălui informaţii despre identitatea celui reţinut până în momentul în care acesta va fi adus în faţa instanţei”, a anunțat poliția din Dorset.

Citește și

Ultimele cuvinte ale lui Sala din avionul dispărut: „Frate, sunt mort!"

Mesajul scris de Romina Sala în care îl omagiază pe fratele său, Emiliano Sala

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net