Bănuită că a manipulat rezultatele testelor pentru COVID-19, Lazio riscă o amendă și chiar excluderea din Serie A!

immobile-lazio-torino-gettyimages-1229400185.jpg

Ciro Immobile a marcat un gol în meciul de la Torino
Ciro Immobile a marcat un gol în meciul de la Torino
Foto: Guliver / GettyImages

Suspectată că a manipulat rezultatele testelor pentru depistarea COVID-19 în cazul unor jucători, Lazio Roma riscă de la o amendă până la excluderea din Serie A! Potrivit cotidianului „Gazetta dello Sport”, atacantul Ciro Immobile, mijlocaşul Lucas Leiva şi portarul Thomas Strakosha au fost depistați pozitiv în Liga Europa, iar apoi au jucat în campionat având un test negativ... Acum, ei au fost depistați din nou ca fiind infectați!

Cei trei jucători au fost controlați înaintea meciului cu FC Bruges (1-1), disputat în urmă cu o săptămână, în a doua etapă a Grupei F a Ligii Campionilor. Depistați pozitiv, ei nu au avut drept de joc în Belgia, însă la testul efectuat, vinerea trecută, Immobile, Leiva şi Strakosha au avut rezultat negativ. Astfel că au primit permisiunea de joc pentru meciul de duminică, din Serie A, cu Torino, fiind pe banca de rezerve. Immobile a intrat pe teren în minutul 56 şi a marcat, din penalty, golul de 3-3, în minutul 90+5, iar Leiva a fost trimis în joc, în minutul 46. Lazio s-a impus cu 4-3, după un gol marcat de Caicedo, în minutul 90+8.
Apoi, la începutul acestei săptămâni, Immobile, Leiva şi Strakosha au fost din nou testaţi pozitiv, tot la un control comandat de UEFA. Astfel că nu vor putea fi folosiți astăzi, în meciul de pe terenul lui Zenit Sankt Petersburg, din a treia etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor. Ceea ce a stârnit suspiciuni și a determinat federaţia italiană să deschidă o anchetă, bănuind că oficialii clubului din Roma au manipulat rezultatele testelor, astfel încât fotbaliştii să poată juca în campionat. 
Conducerea clubului Lazio se apără, susţinând că testele efectuate la clinica agreată de UEFA sunt fals pozitive şi că numai cele cu rezultat negativ, făcute la o clinică din Avellino, sunt corecte. "Suntem obişnuiţi cu această situaţie de urgenţă. Mă întristează să nu am la dispoziţie jucătorii care au luptat pentru a ajunge în Liga Campionilor", a declarat antrenorul Simone Inzaghi la conferinţa de presă organizată în Rusia.
În caz că va fi găsită vinovată, gruparea la care evoluează fundaşul Ştefan Radu riscă o amendă consistentă, o depunctare sau chiar excluderea din Serie A, pentru încălcarea protocolului sanitar.

Loading...