Bakaj este Torje al Albaniei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dacă Victor Piţurcă se gândeşte să-i ofere lui Gabi Torje rolul de lider al echipei care va încerca să ajungă la Campionatul Mondial din 2014, albanezii pregătesc şi ei o reprezentativă nouă. Şi chiar visează să joace la un turneu final, performanţă pe care n-au atins-o niciodată.

Omul de care se leagă speranţele albanezilor este nimeni altul decât Elis Bakaj (24 de ani), mijlocaşul lui Dinamo.

simeon stalpnicul png

În mediile fotbalistice de la Tirana, Bakaj e considerat viitorul lider al naţionalei Albaniei, o naţională care schimbă şi ea generaţiile.

„E talentat, cuminte şi a stat destul în umbra veteranilor. A venit momentul să i se dea încredere mai multă şi chiar să se construiască un nucleu în jurul lui", a scris ieri un ziar din Tirana.

Bakaj are o presă favorabilă în Albania, mai ales că transferul său de la Dinamo Tirana la Dinamo Bucureşti pentru 200.000 de euro a însemnat cea mai mare tranzacţie făcută vreodată în fotbalul albanez.

De obicei, jucătorii pleacă liberi de contract de la echipele din Tirana, iar faptul că pentru Elis s-au plătit atâţia bani reprezintă un adevărat succes managerial al conducătorilor albanezi.

Bakaj, declarat jucătorul anului în 2009 şi 2010 în Albania, nu trăieşte deloc ca o vedetă la Tirana.

El stă cu părinţii şi cu sora sa mai mică într-un apartament dintr-un cartier bun al oraşului cu 600.000 de locuitori şi conduce o maşină de teren Sangyong.

Împreună cu familia îşi construieşte o casă la marginea oraşului, de lucrări ocupându-se tatăl său, care de profesie este inginer constructor.

Bakaj e foarte apropiat de familie iar când se află în România înroşeşte telefonul cu mama sa.

Fiind musulman, ca religie, Elis nu pune gura pe carne de porc. A gustat o singură dată, la un grătar făcut de nişte prieteni în România, şi a recunoscut că e bună, dar nu atât de bună încât să se strice periodic de la credinţă.

Drept pentru care a rămas fidel preferinţelor sale culinare, pe primul loc fiind carnea de pui.

I-auzi ce spun albanezii: «Hagi e un antrenor mare!»

Vedeta Albaniei, Lorik Cana e un bun cunoscător al fotbalului românesc.

simeon stalpnicul png

„Normal, cel mai reprezentativ şi periculos jucător al vostru e Mutu. Sincer, credeam că e terminat, că nu va mai fi convocat, dar a revenit cu două goluri contra Belarusului.

Şi Marica şi Torje sunt fotbalişti foarte buni. Ultimul începe uşor, uşor să-şi facă un nume în Italia.

Păcat că nu joacă şi Ştefan Radu, colegul meu de la Lazio. Suntem buni prieteni", ne-a mărturisit Cana.

simeon stalpnicul png

Mijlocaşul transferat în această vară de la Galatasaray are numai cuvinte de laudă despre fostul său antrenor din Turcia, Gheorghe Hagi.

„Este nedrept ce se spune despre el. Cât timp am lucrat împreună la Galata mi-am dat seama că e un antrenor mare.

Munceşte foarte bine cu jucătorii, ştie exact ce vrea şi asta le cere şi elevilor săi. Am avut o relaţie foarte bună şi îi urez multă baftă. Să nu renunţe la antrenorat!", a spus Cana.

ELIS BAKAJ

- 24 de ani, mijlocaş;- Joacă la Dinamo Bucureşti;- A debutat la seniori la 16 ani pentru Partizani Tirana;- A mai jucat la : FC Nationali şi Dinamo Tirana;- Total meciuri - goluri la seniori: 203- 46;-14 meciuri 0 goluri pentru naţionala Albaniei;- Contract la Dinamo: 8.000 de euro pe lună.

simeon stalpnicul png

GABRIEL TORJE

- 22 de ani, mijlocaş;- Joacă la Udinese;- A debutat la seniori la 16 ani pentru CFR Timişoara;- A mai jucat la: Poli Timiţoara şi Dinamo Bucureşti;- Total meciuri - goluri la seniori: 157 - 20;- 12 meciuri 3 goluri la naţionala României;- Contract la Udinese: 30.000 euro pe lună.

simeon stalpnicul png

Victor Piţurcă, selecţioner România:

“Nu m-ar mulţumi un egal cu Albania.

Avem nevoie de victorii pentru că, fără rezultate, o să devenim o echipă cu lideri falşi”.

Adrian Mutu primeşte iar banderola

«Briliantul» va profita de absenţa lui Răzvan Raţ şi îşi va conduce coechipierii din teren

Piţi crede în Torje. Selecţionerul aşteaptă ca fostul dinamovist să se impună şi la Udinese.

"Gabi poate deveni noul lider al echipei, dar mai are de muncit. Am văzut că se vorbeşte că Barcelona sau Sevilla îl vor, dar deocamdată n-a făcut meciuri fantastice nici în Italia. Joacă maximum 70 de minute pe meci", a afirmat Piţurcă.

Mutu va fi căpitan. Cum noul căpitan al naţionalei, Răzvan Raţ, este suspendat şi n-a făcut deplasarea, diseară, căpitan va fi, cel mai probabil, Adrian Mutu, iertat de Piţurcă după escapada din San Marino.

foto: Prosport

simeon stalpnicul png

„De ce n-ar merita Adi banderola?! Am mai discutat despre problema asta. A conştientizat că a greşit şi poate să fie un lider pentru ceilalţi", a explicat Piţi.

Îşi fac şi ei stadion. După meciul cu România, arena „Qemal Stafa" va deveni istorie.

Albanezii vor dărâma actualul stadion pentru a-şi construi unul de cinci stele, ca „Arena Naţională" din Bucureşti, doar că acesta va avea în jur de 30.000 de locuri, în loc de 55.000.

Ca o coincidenţă, construcţia bijuteriei ridicate pe fostul „23 August" a început tot după o partidă cu Albania.

100 de lei biletul la meci. Există premize ca partida de diseară să se desfăşoara cu stadionul plin, arena din Tirana primind în tribune la fiecare meci al naţionalei în jur de 15.000 de spectatori.

Deşi meciul nu mai are nici o miză biletele sunt destul de scumpe, un tichet la tribuna a II-a costând în bani româneşti 100 de lei.

Albania - RomâniaMarţi, ora 21:00

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net