«Baba» Moscovei se dă la Dan Petrescu

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La întoarcerea din vacanţă, Dan Petrescu va trebui să se decidă dacă rămâne la Kuban Krasnodar (locul 7 în prima ligă rusă) sau acceptă oferta de la Lokomotiv Moscova (locul 8).

În România, "Bursucul" a fugit cât a putut de Gigi Becali, refuzând să lucreze la Steaua cu un patron care îşi depăşeşte atribuţiile şi se bagă în chestiunile tactice ale antrenorilor.

Se pare însă că Dan Petrescu n-a scăpat de ce i-a fost frică. Dacă va accepta să antreneze pe Lokomotiv, atunci tehnicianul român va intra pe mâna controversatei Olga Smorodskaia, preşedintele grupării din Moscova, a cărui comportament seamănă la indigo cu cel al lui Gigi Becali.

«În Rusia campionatul s-a întrerupt aproape o lună, aşa că am timp să analizez ce voi face. Am primit mai multe propuneri», a precizat actualul antrenor al lui Kuban Krasnodar, aflat într-o scurtă vacanţă de vară.

În mod cert, principalul motiv pentru care "Bursucul" ezită încă să spună "da" lui Lokomotiv este legat de Olga, "singurul bărbat adevărat din fotbalul rusesc", aşa cum a fost numită femeia de 54 de ani care taie şi spânzură la "Rapidul Moscovei".

Despre Olga Smorodskaia

* s-a născut în Belarus, tatăl său fiind pilot de avion*  în tinereţe a practicat schiul, la 12 ani ajungând chiar campioană a Moscovei* a studiat la o şcoală de muzică* s-a înscris în Liga Tinerilor Comunişti* a absolvit Facultatea de Analiză Economică* a participat la puciul din 1991, fiind de partea lui Boris Elţin* a condus Departamentul de Relaţii Internaţionale ale Guvernului de la Moscova între 1993 şi 1996*în 2002 a primit gradul de locotenent-colonel al Armatei*a ocupat o poziţie de conducere în Ministerul Apărării, remarcându-se prin atenţia acordată renovării bazelor sportive* la 29 iulie 2010 a preluat funcţia de preşedinte la Lokomotiv*e căsătorită cu Yuri, un influent om de afaceri în domeniul petrolului* are două fiice şi un nepot

«O babă pe corabie!»

Decizia lui Olga de a renunţa la antrenorul Yuri Semin este regretată şi acum de fanii lui Lokomotiv. De altfel, în tribunele stadionului din Moscova se pot vedea deseori bannere împotriva conducerii executive, gen "O babă pe corabie, din păcate". Mai mult, suporterii i-au găsit şi o poreclă sugestivă, "Cruella", celebrul personaj negativ din "101 dalmaţieni".

De ce seamănă cu Gigi Becali?

*  imediat după ce a preluat conducerea lui Lokomotiv în urmă cu un an, a intrat în conflict cu antrenorul de atunci, Yuri Semin, pe care şi-a permis chiar să-l consilieze.

simeon stalpnicul png

Astfel, înaintea unui meci la Lausanne, Olga a intrat în vestiar şi le-a spus jucătorilor: "În atac trebuie să jucăm mai mult pe benzi, iar în apărare să staţi mai aproape unul de altul!" Inevitabil, Semin n-a rezistat prea mult pe bancă. Înainte să fie dat afară, ajunsese să comunice cu Olga doar prin email.

* acum o lună l-a demis pe Yuri Krasnozhan pentru modul în care a pregătit meciul cu Anji, pierdut cu 1-2. Se pare însă că adevăratul motiv a fost implicarea echipei în mafia pariurilor.

* în 2010, nepotul său, hocheist la juniorii lui ŢSKA, a suferit o serie de accidentări. Olga a intervenit şi l-a concediat pe şeful staff-ului medical.

Merge şi Torje alături de Dan?

Dan Petrescu ar putea să-şi mai ia un român cu el la Lokomotiv Moscova. E vorba despre Gabi Torje, pe care Dinamo încearcă să-l vândă. Internaţionalul de 21 de ani e cotat de „câini" la 5 milioane €, dar, în lispă de clienţi, ar fi dispuşi să-l dea şi cu un milion de euro mai puţin. Lokomotiv l-ar plăti pe jucătorul dorit de Dan Petrescu cu 800.000 de euro pe sezon, în timp ce Wolfsburg sau Werder n-ar „sări" cu o sumă mai mare de 400.000 de euro.

simeon stalpnicul png

Alte femei care au investit bani în fotbal

Izabela Lukomska-Pyzalska e, fără îndoială, cel mai sexy preşedinte de club. Blonda de 33 de ani e preşedinte la clubul Warta Poznan, în liga a II-a din Polonia.

Ea a apărut în numeroase pictoriale fierbinţi în reviste pentru adulţi, iar în 2001 a fost Playboy Playmate of the Year.

Gigi Oeri conduce de mult timp clubul elveţian FC Basel, ajungând recent în România la meciul cu CFR Cluj din Liga Campionilor. "Nu ştiam că pe patronul Stelei îl cheamă Gigi ca pe mine. El e bărbat nu? Eu nu sunt. E draguţ» a spus atunci miliardara elveţiană.

Geta Onu, de la ACU Arad, este singura femeie preşedinte din România. În sezonul trecut, echipa a fost la un pas să o elimine pe CFR Cluj din Cupa României. «Mie îmi place foarte mult Victor Piţurcă ca antrenor. E practic imposibil să-l aducem la Arad, dar cine ştie ce va fi în viitor...», a declarat Geta Onu despre actualul selecţioner.

Citeşte şi:

Dan Petrescu, dorit de Lokomotiv Moscova

Dan Petrescu a terminat turul campionatului în genunchi

Patronul lui Kuban: "Vreau ca Dan Petrescu să devină Ferguson de Krasnodar"

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net