Avem programul făcut, rămâne să ne și calificăm la Euro 2020. Când ar juca România

Ultima actualizare:

    Tragerea la sorti a grupelor Euro 2020 a avut loc la RomexpoFOTO: Guliver/ Gettyimages
Tragerea la sorti a grupelor Euro 2020 a avut loc la RomexpoFOTO: Guliver/ Gettyimages

O pleiadă de vedete ale fotbalului mondial au fost prezente în weekend la București, la tragerea la sorți a grupelor Euro 2020. Postura de gazdă a evenimentului ne-a adus și ceva noroc, pentru că sorții au fost parcă mai blânzi cu echipa noastră, însă marea întrebare este dacă vom reuși să fim prezenți la turneul final.

Conform tragerii la sorți, România, dacă va trece de meciurile de baraj din Liga Națiunilor, va face parte din grupa C, alături de Olanda, Ucraina și Austria. O serie accesibilă, mai ales că două meciuri, chiar cele care contează, contra Ucrainei și Austriei, pentru că e greu de crezut că am putea pune probleme Olandei, se vor disputa pe Arena Națională. În cursul serii de sîmbătă spre duminică, UEFA a anunțat și datele acestor partide. Astfel, ”tricolorii” ar urma să joace la București meciurile cu Austria (14 iunie, ora 18.00) și cu Ucraina (18 iunie, ora 15.00). Tot pe Arena Națională va mai avea loc la 22 iunie, de la ora 18.00, partida dintre Ucraina și Austria. În aceeași zi și de la aceeași oră se va disputa și posibilul nostru meci cu Olanda, programat la Amsterdam. În plus, luni, 29 iunie, în Capitala României va avea loc o optime de finală, care va opune prima clasată din grupa F (cea de foc, cu Franța, Portugalia și Germania) cu o ocupantă a unui loc 3.

Singura problemă a acestui program este că încă nu se știe dacă naționala noastră va fi prezentă la turneul final. Pentru a ajunge acolo, România va trebui să treacă de două meciuri de baraj în Liga Națiunilor, cu Islanda (26 martie) şi contra învingătoarei meciului Bulgaria - Ungaria (31 martie). O misiune dificilă, așa cum recunoștea și noul selecționer, Mirel Rădoi: “Emoţiile sunt pentru martie, nu pentru grupă. Până la urmă cred că este o grupă accesibilă. În momentul de faţă ne concentrăm doar către meciul cu Islanda. Mi-aş dori să se joace pe un teren bun”, a spus Rădoi, prezent la tragerea la sorți.

Surprinzător, România are susținători de peste hotare pentru calificarea la turneul final. Campionii mondiali, francezii, sunt direct interesați ca echipa noastră să se califice la Euro 2020. Jurnaliştii de la Radio Monte Carlo Sport au scris că Franţa va fi suporterul României în play-off-ul Ligii Naţiunilor, care stabileşte ultimele patru echipe calificate la turneul final al Campionatului European. Campioana mondială a fost repartizată la tragerea la sorţi de la Bucureşti în cea mai grea grupă a Euro-2020, F, alături de Germania, Portugalia şi de câştigătoarea Diviziei A a Ligii Naţiunilor. Potrivit analizei francezilor, echipa lui Didier Deschamps ar dori să evite un al treilea adversar dificil în grupă, care ar putea fi Islanda sau Ungaria. Francezii văd în Ungaria un rival nepotrivit pentru că ”albaştrii” ar urma să joace la Budapesta meciul cu reprezentativa ţării vecine. Bulgaria ar fi un adversar facil pentru reprezentativa "cocoşului galic", dar cea mai bună variantă pentru aceasta este ca România să câştige Divizia A a Ligii Naţiunilor. În această situaţie, echipa antrenată de Mirel Rădoi merge în Grupa C, pentru că Bucureştiul este oraş-gazdă, iar în Grupa F va intra câştigătoarea Diviziei D, considerat cel mai slab valoric eşalon al Ligii Naţiunilor, şi oricare formaţie dintre Georgia, Belarus, Macedonia de Nord şi Kosovo este un adversar pe placul francezilor.

Amical cu Anglia, la Londra, în iunie

Naționala României va juca la 6 sau 7 iunie un amical de lux, chiar înaintea începerii Campionatului European. Adversară va fi Anglia, iar locul de disputare stadionul Wembley. ”Președintele Burleanu știa de mai multă vreme de partida asta, dar a vrut să fie sigur. E un lucru important să joci cu Anglia. Uită-te ce se întâmplă în Anglia, ce înseamnă fotbalul acolo. Stadioane pline, e civilizația fotbalului acolo”, a declarat Stoichiță la ProX.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net