Avem 10 puşti de milioane. Ei sunt cei mai valoroşi jucători de la Under 21!

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi va merge la Euro 2019 cu foarte mulţi jucători a căror cotă de piaţă a atins sau a sărit bine de un milion de euroFOTO: Sportpictures.eu
Mirel Rădoi va merge la Euro 2019 cu foarte mulţi jucători a căror cotă de piaţă a atins sau a sărit bine de un milion de euroFOTO: Sportpictures.eu

România s-a calificat la turneul final găzduit de Italia şi San Marino anul viitor, iar de acum până la începutul lui iunie toţi cei implicaţi îşi fac calcule pentru lotul de jucători care va fi deplasat acolo. Şi din fericire e de bine. Mirel Rădoi urmează să aibă însă o viaţă foarte grea şi o presiune uriaşă din partea tuturor cluburilor implicate.

Cel mai scump jucător român eligibil în acest moment pentru naţionala de tineret este căpitanul Andrei Radu, portarul celor de la Genoa care a fost cumpărat de la Inter Milano pentru 9 milioane de euro. Apoi, pentru a ataca şi la Euro 2019 o performanţă importantă, FRF a decis ca jucătorii de la naţionala mare care îndeplinesc criteriul vârstei, adică sunt născuţi după 1 ianuarie 2016, să meargă sub comanda lui Mirel Rădoi la turneul final din Italia şi San Marino. E cazul lui Răzvan Marin, cel care e bătut în cuie la tricolorii lui Contra, dar care pentru un scop nobil va trebui să coboare puţin printre puştii de vârsta lui. El este şi al doilea cel mai scump jucător de la Under 21, 7 milioane de euro. Pe locul trei e situat George Puşcaş, atacantul lui Palermo, echipă din Serie B, evaluat la 2,8 milioane de euro. Campionul României, Cristi Manea, încă împrumutat la CFR Cluj de la Apollon Limassol, costă 2,2 milioane de euro şi va coborî şi el de la naţionala mare pentru a asigura banda dreaptă a naţionalei de tineret.

Portarul e cel mai scump jucător al echipei

FCSB-istul Florinel Coman şi actualul fundaş central al ruşilor de la Ufa, Ionuţ Nedelcearu, costă 1,7 milioane de euro fiecare, ultimul bifând o repriză în egalul cu Serbia şi urmând la Euro 2019 să-l scoată din primul 11 pe jucătorul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, Adrian Rus. Ianis Hagi e cotat în acest moment la 1,5 milioane de euro, dar e de aşteptat ca acesta să plece de la Viitorul până la startul turneului final de anul viitor pe o sumă mult mai mare. Dragoş Nedelcu, de la FCSB, este evaluat la 1,3 milioane de euro, în scădere faţă de anul trecut când juca mai mult la vicecampioană. Andrei Ivan face în acest moment 1,2 milioane de euro, deşi Gigi Becali a declarat că e dispus să plătească la iarnă dublu pentru a-l recupera de la Krasnodar, iar Tudor Băluţă, închizătorul lui Hagi de la Viitorul, e ultimul puşti care ar putea fi transferat în acest moment pentru o cifră cu şase zerouri. Desigur, această situaţie poate stârni entuziasm, dar urmează să venim cu valorile de piaţă ale adversarelor şi veţi vedea că se anunţă un turneu final îngrozitor de greu, iar medaliile nu atârnă chiar prin copaci.

Cei mai valoroşi jucători de la tineret:

Andrei Radu               9 milioane de euro

Răzvan Marin              7 milioane de euro

George Puşcaş             2,8 milioane de euro

Cristian Manea            2,2 milioane de euro

Florinel Coman           1,7 milioane de euro

Ionuţ Nedelcearu        1,7 milioane de euro

Ianis Hagi                    1,5 milioane de euro

Dragoş Nedelcu          1,3 milioane de euro

Andrei Ivan                 1,2 milioane de euro

Tudor Băluţă               1 milion de euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net