Au venit pe cai mari, dar s-au stins repede!

Ultima actualizare:

    Ciprian Marica: Internaţionalul a jucat  doar trei meciuri,  nereuşind să marcheze în Liga 1
Ciprian Marica: Internaţionalul a jucat doar trei meciuri, nereuşind să marcheze în Liga 1

Gigi Becali a încercat de multe ori varianta low-cost pentru atacul Stelei, dar exceptându-l pe Raul Rusescu nu i-a ieşit aproape deloc. Fiecare vârf venit cu mari aşteptări s-a transformat total odată ce a îmbrăcat tricoul roş-albastru şi a jucat de fix câţi bani s-au plătit pe el. Totuşi, nici amintirile cu oamenii în care s-a investit mai generos nu sunt mai plăcute. Iată-le pe ultimele 5!

Marica a stat mai mult în spital. Fostul internaţional este ultima şi cea mai mare dezamăgire în materie. Cu fostul atacant al lui Schal-ke în ofensivă, steliştii visau la titlu, la Liga Campionilor şi la tot felul de alte nebunii care îi trec suporterului de rând prin cap atunci când pune capul pe pernă. Marica a jucat însă doar trei meciuri în tot returul sezonului trecut, fără să marcheze vreun gol, a stat doar accidentat, şi a părut un moşuleţ aproape de pensie. 

Gregory Tade: Atacantul francez nu  s-a adaptat la Steaua,  înscriind 3 goluri în 19 meciuri
Gregory Tade: Atacantul francez nu s-a adaptat la Steaua, înscriind 3 goluri în 19 meciuri

Tade, asasinat de luptele din vestiar. Francezul a fost transferat vara trecută de la CFR Cluj din postura de golgheter al Ligii 1, dar venirea sa a fost sub auspicii rele. Acesta a fost dorit doar de patronul Gigi Becali, nu şi de Mihai Stoica sau Mirel Rădoi. Ultimii doi au încercat tot timpul să-l convingă pe patron că Tade nu e vârf de Steaua, iar ineficienţa acestuia din startul sezonului le-a dat apă la moară. După un meci cu Craiova s-a enervat şi Gigi Becali, iar intoxicările şi-au făcut efectul. Tade a fost lăsat să plece gratis după doar un sezon, 19 apariţii şi 3 goluri.

George Ţucudean:  Fotbalistul care a trecut  şi pe la Dinamo a rămas  la stadiul de „speranţă”
George Ţucudean: Fotbalistul care a trecut şi pe la Dinamo a rămas la stadiul de „speranţă”

Ţucudean, un continuu neadaptat. Mare speranţă a fotbalului românesc, atacantul în vârstă de 25 de ani plăteşte tribut lipsei de motivaţie. Când vii dintr-o familie foarte bogată şi n-ai avut nici o secundă grija zilei de mâine e greu să înţelegi sacrificiul necesar performanţei. Astfel, împrumutat în iarna dintre 2014 şi 2015 de la Charlton, acesta n-a rupt gura târgului. A jucat până la finalul stagiunii în roşu şi albastru, dar cu cifre comparabile cu ale lui Tade: 17 meciuri, 3 goluri. Măcar el n-a costat nimic!

Stefan Nikolic: Sârbul s-a făcut remarcat  mai mult în cluburile  de noapte decât pe teren
Stefan Nikolic: Sârbul s-a făcut remarcat mai mult în cluburile de noapte decât pe teren

Nikolic a venit la Bucureşti pentru băutură. Sârbul a fost un alt eşec de proporţii pentru Gigi Becali şi Steaua, mai ales că a fost transferat de roş-albaştri cu mari eforturi şi doar după plata unui milion de euro către Timişoara. Stefan a rezistat în Ghencea nu mai puţin de trei sezoane, dar în nici unul n-a oferit ce aşteptau fanii, deşi şanse a primit. Nikolic a stat mai mult prin ziarele de scandal, tabloidele prinzându-l dimineaţa ieşind din cluburi beat şi vomitând, mai des decât în faţa porţii. Cifrele o dovedesc: 7 goluri în 48 de meciuri de campionat. 

Florin Costea: Adus ca o „mină de aur”  de la Craiova, Costea a fost  aruncat ca o măsea stricată
Florin Costea: Adus ca o „mină de aur” de la Craiova, Costea a fost aruncat ca o măsea stricată

Costea, perla transformată în ţeapă! Cireaşa de pe tort la acest capitol e însă de departe Florin Costea, păstrat intenţionat ca exemplu final. Actualul atacant al lui CSM Râmnicu Vâlcea a ajuns în Ghencea în 2011, imediat după dezafilierea Universităţii Craiova. Becali l-a „furat” pe acesta când era cotat la 3,5 milioane de euro şi s-a închinat că a pus mâna pe o aşa mină de aur. Soarta nu l-a ajutat însă să valorifice această cotă de piaţă, jucătorul fiind până la o urmă o mare ţeapă şi devalorizându-se până aproape de zero. Gratis a venit, gratis a plecat după 19 meciuri şi un singur gol marcat pentru Steaua.

Bojan Golubovic
Bojan Golubovic

Golubovic, ultima greşeală a lui Meme Stoica?

Efortul făcut pentru transferul lui Denis Alibec a venit ca o necesitate urgentă doar pentru că Bojan Golubovic tinde şi el să se dovedească o dezamăgire. Fostul vârf al Iaşiului a fost obsesia şi pariul directorului sportiv, Mihai Stoica, singurul care l-a văzut mare golgheter. 

Rusescu, Kapetanos, Piovaccari, excepţiile de la regulă

Nu tot ce a atins Steaua în materie de atacanţi s-a transformat însă în cenuşă, regula admiţând şi câteva excepţii. Raul Rusescu a fost ultimul vârf prolific al vicecampioanei, acesta fiind şi ultimul golgheter al Stelei în Liga 1, în 2013. Mai în spate n-are rost să ne uităm pentru că ar trebui să mergem tocmai în 2003, la Claudiu Răducanu. Mai bine le-a ieşit însă steliştilor cu străinii. Piovaccari şi mai ales Kapetanos au fost marcatori pur sânge.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net