Au sărbătorit cu fanii la Universitate

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Suporterii Stelei au ieşit iar în Piaţa Universităţii după cinci ani. Dacă atunci a fost sărbătorită calificarea în grupele Ligii Campionilor, acum motivul a fost pătrunderea în primăvara Europa League. Peste două mii de fani au blocat miercuri noaptea centrul Bucureştiului, celebrând alături de elevii lui Ilie Stan victoria cu AEK Larnaca.

"Toate drumurile duc la Universitate", se putea auzi după ultimul fluier al francezului Said Ennjimi. Fanii au început să se strângă în Piaţa Universităţii după o jumătate de oră de la finalul partidei de pe „Arena Naţională".

Suporterii Stelei au făcut o coregrafie de excepţie

simeon stalpnicul png

Autocarul cu jucătorii Stelei a ajuns în piaţă la ora 00.50, fotbaliştii coborând din autocar şi bucurându-se alături de fani. Jucătorii şi antrenorul Ilie Stan au cântat împreună cu fanii şi au scandat împotriva eternelor rivale Rapid şi Dinamo.

După o jumătate de oră, autocarul Stelei a părăsit piaţa, iar cei 2.000 de suporteri au început şi ei să plece.

La final, jucătorii au sărbătorit cu fanii pe stadion

simeon stalpnicul png

Ultima oară când Steaua sărbătorise pe străzi un eveniment important din istoria sa a fost calificarea în grupele Ligii Campionilor, după cinci ani de absenţă, eveniment petrecut în vara lui 2006.

Suporterii au plecat de la Universitate în jurul orei 1.30

simeon stalpnicul png

Tot la kilometrul 0 al Bucureştiului s-au mai sărbătorit şi victoriile obţinute în Cupa UEFA, în campaniile din sezoanele 2004-2005 şi 2005-2006. În aprilie 2006, după ce roş-albaştrii au eliminat Rapidul din sferturile de finală ale Cupei UEFA, peste 10.000 de oameni au sărbătorit succesul împreună cu favoriţii lor.

Steliştii au ajuns în Piaţa Universităţii cu autocarul

simeon stalpnicul png

Gigi s-a urcat iar pe maşină

La finalul partidei, Gigi Becali n-a putut scăpa prilejul de a se mai da în spectacol în faţa fanilor Stelei şi s-a urcat iar pe maşină în parcarea de la „Arena Naţională".

„Vă daţi seama că mi-era dor de momentele astea. N-am mai sărbătorit de mult cu fanii, ei m-au pus să mă urc pe maşină: «Sus, sus! Nea Gigi, zi bre, tiki taka Barcelona», aşa îmi spuneau", a povestit patronul Stelei.

Când au mai sărbătorit românii la Universitate

1994 - Victoriile obţinute de echipa naţională la Campionatul Mondial din Statele Unite au fost sărbătorite de fani în centrul Bucureştiului. Atunci s-au auzit celebrele sloganuri „Hagi preşedinte!" şi „N-avem bani, n-avem păpică, da-l avem pe Hagi Gică".

2011 - Pugilistul Lucian Bute a fost aclamat de peste cinci sute de persoane în Piaţa Universităţii, după victoria obţinută în faţa francezului Jean Paul Mendy. Bute s-a urcat pe maşina care l-a adus în piaţă, mulţumindu-le oamenilor care îi scandau numele şi strigau: „Cinste lui, cinste campionului!" sau „Noi suntem români!".

Azi e tragerea la sorţi

Steaua îşi va afla astăzi adversarul din „16-imile" Europa League .

Tragerea la sorţi va avea loc la ora 14.00, roş-albaştrii urmând a fi în urna a doua valorică, pentru că au încheiat grupa pe locul doi.

Pe lângă echipele care şi-au câştigat grupele, elevii lui Ilie Stan mai au ca posibili adversari cele mai bune patru formaţii venite din Liga Campionilor: Manchester United, Manchester City, Valencia şi Olympiacos Pireu. Steaua va juca primul meci acasă, pe 16 februarie 2012, iar returul de peste o săptămână - în deplasare.

Dintre ei se alege adversarul Stelei

Manchester UnitedManchester CityValenciaOlympiacos PireuSporting LisabonaBeşiktaşAthletic BilbaoTwenteAjax AmsterdamPSV EindhovenStandard LiegeMetalist Harkov

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net