Au ”murit” frumos! Steliștii au învins în Norvegia, dar au ratat calificarea în grupele Ligii Europa

Ultima actualizare:

    Mijlocaşul este unul dnitre cei mai titraţi jucători ai FCSB-ului din ultimul deceniu, el câştigând 7 trofee cu roş-albaştrii printre care şi ultimele trei titluriFoto: Click!
Mijlocaşul este unul dnitre cei mai titraţi jucători ai FCSB-ului din ultimul deceniu, el câştigând 7 trofee cu roş-albaştrii printre care şi ultimele trei titluriFoto: Click!

50.000 de euro primă pentru fiecare jucător și 11 ani la rând în grupele competițiilor europene. Cu asta în gând au pornit steliștii la drum în Norvegia, acolo unde trebuiau să întoarcă rezultatul rușinos de la București, 0-3. A fost succes pe terenul celor de la Rosenborg, dar nu suficient pentru calificare.

”Trebuie să mergem cu gândul să câștigăm. Vrem măcar să ieșim cu fruntea sus din această competiție”, spunea Mirel Rădoi la finalul manșei tur a play-off-ului Ligii Europa, după ce nordicii învinseseră la București cu 3-0. ”Dacă nu schimbăm ceva în joc, nu avem nicio șansă să batem acolo”, mai avertiza antrenorul. Și jucătorii au prins ideea. Steliștii au arătat altfel în Norvegia. Au făcut uitată cel puțin repriza a doua de coșmar de pe Arena Națională, dar jocul lor n-a fost suficient pentru calificare. Steliștii s-au impus cu 1-0, gol Adi Popa, după o pasă magistrală a lui Alex Chipciu și rămân cu gustul amar al victoriei care nu le-a permis accederea din nou, pentru al doisprezecelea sezon consecutiv, în grupele unei competiții europene.

La un pas de tragedie.  În minutul 24 al partidei din Norvegia, stelistul Sulley Muniru și fotbalistul gazdelor, Selnaes s-au lovit puternic cap în cap, în urma unei faze în care ambii urmăreau să joace mingea. Au căzut ”ca secerați”, și, timp de câteva minute, au primit îngrijiri medicale. Mijlocașul Stelei a putut să continue meciul, însă adversarul său a ieșit pe targă și a fost transportat la spital pentru un control amănunțit.

Rădoi voia penaltiuri. Mirel Rădoi, antrenorul Stelei, în acte director sportiv, a mărturisit la finalul jocului că se aștepta ca echipa sa să marcheze de cel puțin trei ori:”Speram să câştigăm cu 3-0 şi să ne calificăm la loviturile de departajare. E clar că suntem dezamăgiţi, dar pentru a avea din nou acces la aceste meciuri trebuie să câştigăm campionatul. Cu toţii suntem vinovaţi pentru parcursul slab. Trebuie să învăţăm şi din aceste eşecuri, să rămânem cu ceva pozitiv. Mă bucur că am avut acea discuţie sinceră cu jucătorii şi cu patronul echipei şi că am decis să continui pe acest drum”.

Ironizați de dinamoviști. Rivalitatea de pe plan intern dintre Steaua și Dinamo a ajuns și peste hotare. Astfel, fanii ”câinilor” au dat o mână de ajutor suporterilor nordicilor, care le-au transmis din tribune mesaje iropnice jucătorilor Stelei. Fotbaliștii campioanei României sperau înaintea jocului cu Rosenborg să ”copieze” isprava alb-roșiilor, cu ”Minunea de la Liberec”, atunci când dinamoviștii au întors rezultatul cu Slovan.  ”Nu vor fi miracole”, au afișat norvegienii un banner, pe care era semnat și numele galeriei rivalilor din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Armata continuă războiul cu Becali

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a afirmat că palmaresul echipei de fotbal aparţine în exclusivitate Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, iar FCSB şi l-a însuşit "pe nedrept":”FCSB nu a primit niciodată palmaresul obţinut de CSA. Palmaresul echipei de fotbal a CSA aparţine în exclusivitate, conform legii, Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, făcând parte din patrimoniul acestuia. CSA poate proceda direct la solicitarea de sancţiuni pentru acţiunile abuzive şi nelegale întreprinse de către FCSB în tot acest timp”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net