Atenţie, FCSB! „Căpcăunii” de la Plzen sunt deja campioni în Cehia

plze.png

Jucătorii de la Plzen defilează în campionatul intern
Citeste tot despre: 

Cu 14 victorii din 14 meciuri, adversara de joi a roş-albaştrilor în Liga Europa are titlul intern în buzunar, deşi suntem abia în luna noiembrie.

Calificată în primăvara europeană după primele patru etape din faza grupelor, FCSB-ul încearcă acum să-şi securizeze primul loc în grupă. Joi, cu cel puţin un egal la Plzen, echipa lui Nicolae Dică îşi poate îndeplini acest obiectiv, care va pune FCSB în prima urnă la tragerea la sorţi a 16-imilor de finală. În Cehia, vicecampioana României va da însă peste un adversar care rupe tot în ultima vreme.

Într-un campionat de nivel mediu din punct de vedere valoric, Viktoria Plzen a reuşit o performanţă uluitoare. Mai exact, în 14 etape, Viktoria a strâns tot atâtea victorii şi are punctaj maxim (42) cu o rundă înainte de finalul turului.

Punând la socoteală şi ultimele două meciuri din sezonul trecut, gruparea din Plzen are 16 succese la rând în campionatul Cehiei, bornă pe care adversara FCSB-ului a mai atins-o în urmă cu doi ani. Cum distanţa faţă de urmăritoare e una considerabilă, de 13 puncte, Viktoria Plzen e considerată deja campioană în Cehia, pentru a cincea oară în istorie. De altfel, inclusiv adversarele au recunoscut superioritatea Viktoriei, oficialii Slaviei Praga (campioana din stagiunea trecută) felicitându-i pe cei din Plzen pentru câştigarea titlului.

În acest sezon, Viktoria Plzen a pierdut numai patru meciuri, trei în Europa şi unul în Cupa Cehiei. Două din aceste înfrângeri au venit în partidele cu FCSB, 1-4 acasă în turul trei preliminar al Ligii Campionilor şi acel 0-3 de pe Arena Naţională în prima etapă a grupelor Ligii Europa. În trecut, Viktoria Plzen a mai fost învinsă de Astra Giurgiu (1-2) şi Petrolul Ploieşti (1-4), ambele meciuri disputate pe teren propriu, semn că întâlnirile cu românii sunt de coşmar pentru cehi.

loading...
Loading...