Astra - FCSB: Derby-ul tinereţii!

Ultima actualizare:

    Iordănescu se luptă cu Dică
Iordănescu se luptă cu Dică

Astra şi FCSB se duelează duminică seara, ora 20.45, în direct la Digi Sport, iar pe cele două bănci tehnice se află „puştii” din Liga I, Iordănescu, 39 de ani, respectiv Dică, 37 de ani.

Sunt cei mai tineri antrenori din campionat, dar sunt respectaţi. Amândoi sunt în play-off şi până acum s-au confruntat doar o dată, meciul terminându-se remiză, 1-1. Şi între cluburi, Astra şi FCSB, există rivalitate, bucureştenii pierzând tot la Giurgiu un meci ce avea să decidă campioana.

Derby-ul e important în privinţa ierarhiei în Liga I. Roş-albaştrii pot trece, cel puţin până mâine când evoluează CFR-ul, pe primul loc dacă înving, în timp ce un succes le-ar securiza „astralilor” ultima treaptă a play-off-ului. Deşi, sunt gazde, „alb-negrii” nu sunt favoriţi. Vedetele lor au ajuns acum în tabăra adversă, inclusiv Alibec marcând în primăvara lui 2016 contra actualei sale echipe, FCSB, şi contribuind la primul titlu din istoria Astrei. Celor din Giurgiu le-au rămas acum clasicele şicane, preţul biletelor pentru partida din această seară fiind şi de o sută de lei la tribuna I, organizatorii dorind să reducă astfel numărul localnicilor care susţin rivala. Mai mult, patronul Ioan Niculae l-a dat acum afară şi pe Marquinhos, care a avut prestaţii mai slabe în ultima perioadă, iar ceilalţi fotbalişti sunt ţinuţi la echipă cu salarii mici, dar şi cu întârzieri de aproape două luni. Cu toate acestea, antrenorul Edi Iordănescu speră într-o minune, el reuşind şi-n august o remiză în faţa lui Dică, tehnician cu un bilanţ net superior.  Însă omul de 39 de ani de pe banca „astralilor” ştie că cel mai tânăr tehnician din Liga I, 37 de ani, mai are un atuu, pe Gnohere, atacantul ce a punctat în ultimele două jocuri directe şi a adus patru puncte.

”Steaua are un statut de echipă din primăvara europeană. Sub nicio formă nu ne-am lăsat și nu ne vom lăsa induși în eroare de ultimele două jocuri ale lor. La Plzen s-a văzut că Steaua a arătat ca o echipă care are confortul calificării. Probabil este echipa cu cel mai mare număr de jucători care pot face diferența individual. În plus, dacă ne uităm pe lot, regăsim 6-7 jucători care în trecut au îmbrăcat tricoul Astrei, jucători care sunt obișnuiți cu terenul, cu vestiarele, cu tot. Însă, presiunea cea mai mare tot pe ei este. Steaua pleacă favorită și de aceea trebuie să și demonstreze că are acest rol, să își asume controlul jocului, inițiativa. În ceea ce ne privește pe noi, important este să reușim să punem în practică ce am pregătit și ce am discutat la antrenament. Doar așa putem produce un punct sau mai multe în clasament. Este un test, poate mai important ca niciodată, pentru băieți. Am pregătit multe jocuri cu Steaua și nu am palmares cu care să-mi fie rușine”, a spus Iordănescu junior.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net