Astra fără Şumudică nu există!

Ultima actualizare:

    Şumudică trebuie  să plătească o  amendă de un  miliard de lei vechi
Şumudică trebuie să plătească o amendă de un miliard de lei vechi

Marius Şumudică şi-a primit pedeapsa pentru faptul că a pariat pe meciuri din campionatul intern. Cel mai mult va avea de suferit liderul Ligii, Astra, care va ieşi din lupta pentru titlu.

Finalul sezonului regulat şi începutul play-off-ului au venit cu o lovitură sub centură pentru Astra Giurgiu, echipa aflată în acest moment în postura de lider. Prins cu un cont de pariuri online, antrenorul Şumudică a fost suspendat de Comisia de Disciplină a Federaţiei pentru o perioadă de 6 luni şi amendat cu 100.000 de lei, adică aproximativ 25.000 de euro. Banii n-ar fi o mare problemă pentru Marius Şumudică, însă Astra va avea de suferit teribil de pe urma suspendării antrenorului său până la finalul sezonului. Iată ce se va schimba la Astra Giurgiu după ce Marius Şumudică a fost scos din fotbal în scandalul pariurilor:

  • Fără “creier” pe bancă

Dacă Astra nu va apela la alt antrenor consacrat, atunci locul lui Şumudică pe banca de rezerve va fi luat de secundul Bogdan Andone (41 de ani), care deţine licenţă PRO. Va fi însă aproape imposibil ca fostul fotbalist să se ridice la nivelul energicului Şumudică, cel care îşi ţinea mereu în priză jucătorii cu atitudinea sa mobilizatoare din timpul meciurilor. De altfel, Astra a reuşit de multe ori să marcheze şi să obţină puncte pe final de meci datorită, în primul rând, lui Marius Şumudică, un tehnician care nu renunţă niciodată. Rămâne de văzut dacă Şumudică va antrena prin telefon, din tribune, sau îl va lăsa pe Bogdan Andone să-şi facă singur treaba.

  • Nici la antrenamente n-are voie

Regulamentul îi interzice lui Marius Şumudică să coordoneze inclusiv şedinţele de pregătire ale echipei sale. Astfel, va fi mult mai dificil pentru ca strategia tehnico-tactică a acestuia să ajungă la urechile jucătorilor şi, cel mai important, să fie pusă în practică în meciurile din play-off. În mod cert, acesta va fi un atu important de care rivalele Astrei vor încerca să profite cât mai mult.

  • Nu va putea nici măcar să vorbească

Până la finalul sezonului, lui Marius Şumudică nu i se va permite accesul la conferinţele de presă şi la acţiunile oficiale ale echipei. De asemenea, el nu îşi va putea susţine clubul prin orice fel de alte declaraţii publice. Va fi un dezavantaj enorm pentru Astra, ştiindu-se faptul că Şumudică spune lucrurilor pe nume şi nu ezită să se ia la „trântă” cu oricine îi stă în cale.

Astra face recurs şi merge la TAS

Prima poziţie a oficialilor Astrei a fost una de susţinere a antrenorului Marius Şumudică. „Vom face un plan să-l apărăm”, a confirmat preşedintele consiliului director, Petre Buduru. Primul pas va fi recursul la decizia Comisiei de Disciplină, după care Astra îşi rezervă dreptul de a apela inclusiv la ultima soluţie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. De asemenea, giurgiuvenii vor încerca să suspende pedeapsa până când aceasta va rămâne definitivă, cu scopul de a-i putea permite lui Şumudică să-şi îndeplinească atribuţiile cel puţin în prima parte a play-off-ului.

E începutul cutremurului?

Scos din fotbal pentru o perioadă de 6 luni, antrenorul Astrei poate declanşa o reacţie în lanţ în fotbalul românesc. Aceasta pentru că Marius Şumudică nu e singurul antrenor sau jucător din Liga I care şi-a încercat norocul la pariuri. Acest lucru a fost confirmat de doi oameni importanţi din fotbalul de la noi, Iuliu Mureşan şi Adrian Porumboiu. „Multă lume are drogul ăsta. Unii o fac de plăcere, alţii pentru bani”, a spus preşedintele lui CFR Cluj, în timp ce fostul patron de la FC Vaslui a precizat: „Jucători consacraţi pariază la greu. I-am văzut eu”. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net