Astra e noul CFR! Schimbare de lider în Liga I

Ultima actualizare:

    Alibec a marcat golul victoriei în meciul cu Craiova
Alibec a marcat golul victoriei în meciul cu Craiova

Giurgiuvenii au urcat în fruntea clasamentului Ligii I, punând capăt unei lungi perioade de dominaţie a echipei clujene.

Campioana ultimelor două ediţii, CFR Cluj, a dominat autoritar şi prima parte a actualului campionat. Din spate a venit însă Astra lui Bogdan Andone, care a detronat trupa lui Dan Petrescu cu ajutorul unei serii de opt victorii consecutive.

Nici FCSB-ul lui Becali, nici Craiova lui Piţurcă, nici Viitorul lui Hagi n-au izbutit să conteste pe parcursul primelor 20 de etape supremaţia celor de la CFR Cluj. Ardelenii s-au cocoţat în fruntea ierarhiei după runda a cincea şi, cu o singură excepţie (Gaz Metan, în etapa a opta) n-au mai cedat poziţia de lider. Pe nesimţite, CFR Cluj s-a trezit cu un rival surpriză la întâietate, Astra Giurgiu, echipa finalului de an în Liga I. La începutul lunii octombrie, atunci când patronul Niculae a renunţat la Dan Alexa, Astra nu se afla nici măcar pe un loc de play-off, la o distanţă apreciabilă (8 puncte) de CFR Cluj. Ei bine, cu Bogdan Andone la timonă, giurgiuvenii au ,,măturat” tot în campionat. A opta victorie la rând (1-0 cu Craiova) a însemnat şi schimbarea liderului, Astra confirmându-şi astfel statutul de candidată serioasă la titlu. ..Echipa merge foarte bine, dar trebuie să strângem din dinţi. De ce să nu ne gândim la titlu? Avem un lot destul de echilibrat şi mai avem ceva, un antrenor excepţional. Andone a mai antrenat la Astra, în perioada Şumudică. Să ştiţi că Andone făcea, de fapt, şi atunci pregătirea echipei”, a declarat Ioan Niculae, lăudându-şi tehnicianul la care FCSB a renunţat extrem de uşor în startul stagiunii. ,,Dani Coman şi oamenii din club mi-au spus că n-au văzut un om atât de metodic. El n-are duşmănii, alcătuieşte mereu cea mai bună echipă. Uitaţi-vă şi voi ce fac Alibec şi Budescu”, a mai spus finanţatorul Astrei despre Bogdan Andone.

La finalul meciului cu Craiova, Constantin Budescu s-a referit din nou la conflictul iscat la naţională între el şi fostul selecţioner Cosmin Contra. ,,Pe mine nu m-a deranjat că n-am jucat. Dar nu a vorbit absolut nimeni cu mine la lot. Singurele vorbe care mi-au fost adresate au fost cele de salut”, a menţionat mijlocaşul de 30 de ani al Astrei. ,,Mi se pare o bătaie de joc ce se întâmplă la naţională”, spunea Budescu după ratarea calificării directe la Euro 2020, ameninţând că nu va mai răspunde convocărilor dacă nu vor interveni schimbări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net