Astra, în afara cupelor europene în sezonul următor

Ultima actualizare:

    Alibec nu va juca în cupele europene în sezonul viitorFOTO: Sportpictures.eu
Alibec nu va juca în cupele europene în sezonul viitorFOTO: Sportpictures.eu

Astra Giurgiu a fost singura formație din România care nu a primit acceptul de a juca în cupele europene în sezonul 2020/ 2021.

Clubul Astra Giurgiu nu a primit licenţa pentru cupele europene, din cauza neîndeplinirii criteriteriului financiar, a anunţat, vineri, Federaţia Română de Fotbal (FRF). Astra ocupă locul 4 în clasamentul play-off-ului, cu 24 de puncte, după CFR Cluj - 30 de puncte, FCSB - 26 de puncte, CSU Craiova - 26 de puncte şi la egalitate cu FC Botoşani, de pe locul 5.

Procesul de licenţiere a cluburilor care au solicitat licenţa de participare la competiţiile UEFA şi UEFA WCL, în sezonul 2020-2021, s-a încheiat vineri.

Au solicitat licenţa UEFA următoarele cluburi:

Fotbal Club CFR 1907 Cluj SAFotbal Club FCSB SAU Craiova 1948 Club Sportiv SAAsociaţia Fotbal Club AstraAsociaţia Fotbal Club BotoşaniClub Sportiv Municipal Politehnica IaşiDinamo 1948 SAAsociaţia Club Sportiv ”Sepsi OSK” din Sfântu Gheorghe

De asemenea, clubul de fotbal feminin Asociaţia Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj a solicitat licenţa UEFA WCL.

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond, a acordat licenţa UEFA următoarelor cluburi:

Fotbal Club CFR 1907 Cluj SAFotbal Club FCSB SAU Craiova 1948 Club Sportiv SAAsociaţia Asociaţia Fotbal Club BotoşaniDinamo 1948 SAAsociaţia Club Sportiv ”Sepsi OSK” din Sfântu GheorgheClub Sportiv Municipal Politehnica Iaşi

De asemenea, Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond, a acordat licenţa UEFA WCL clubului de fotbal feminin Asociaţia Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj.

Comisia de fond a refuzat acordarea licenţei UEFA clubului Asociaţia Fotbal Club Astra pentru neîndeplinirea criteriului de infrastructură, respectiv încălcarea art. 23 Stadion omologat pentru campionatul naţional Liga 1, percum şi pentru neîndeplinirea criteriului financiar, respectiv încălcarea art. 46, 47 şi 47bis.

Asociaţia Fotbal Club Astra a contestat hotărârea instanţei de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor.

Vineri, Comisia de apel a pronunţat decizia definitivă şi executorie pe plan naţional, prin care s-a respins apelul formulat de club şi s-a menţinut hotărârea Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond, prin care a refuzat acordarea licenţei UEFA, pentru sezonul 2020-2021, clubului Asociaţia Fotbal Club Astra.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net