Asta a rămas din Astra!

Ultima actualizare:

    La ultimul meci european  al giurgiuvenilor, echipa  a fost schimbată radical
La ultimul meci european al giurgiuvenilor, echipa a fost schimbată radical

Astra Giurgiu deschide în această seară „balul” echipelor româneşti în sezonul 2017-2018 al cupelor europene. Din păcate, actuala Astra e doar o umbră palidă a formaţiei care speria Europa în urmă cu mai puţin de jumătate de an.

În patru luni şi jumătate s-a ales praful de fosta campioană a României. La 23 februarie 2017, Marius Şumudică alinia la Genk un prim 11 competitiv, cu speranţa îndreptăţită de a se califica în optimile Ligii Europa. Astăzi, Astra începe o nouă campanie europeană cu un nou antrenor, Edi Iordănescu, dar şi cu o nouă echipă. Practic, analizând poza de grup care a precedat meciul de la Genk, remarcăm nouă plecări certe din tabăra Astrei (Lung, Geraldo, Săpunaru, Morais, Mansaly, Lovin, Teixeira, Niculae şi Budescu), un semn de întrebare (japonezul Seto nu şi-a rezolvat situaţia cu turcii de la Osmanlispor) şi un singur supravieţuitor pe care îl vom vedea în teren şi astăzi, contra azerilor de la Zira.


    Alexandru Stan este  căpitanul Astrei în acest  început de sezonFoto: sportpictures.eu
Alexandru Stan este căpitanul Astrei în acest început de sezonFoto: sportpictures.eu

Este vorba despre fundaşul Alexandru Stan (28 de ani), ajuns între timp căpitan al unei echipe cu o mulţime de nume noi. Pe lângă Stan, mai sunt trei jucători (Ioniţă, Nicoară şi portarul Iliev) care s-au aflat în lotul Astrei la Genk, dar au început meciul din Belgia pe banca de rezerve. În aceste condiţii, nici nu e de mirare că oficialii Astrei au ajuns să se teamă chiar şi în această fază prematură a Ligii Europa, turul doi preliminar. „Să fim realişti, nu suntem favoriţi la calificare. Pornim cu şansa a doua, indiferent de adversar”, a spus zilele trecute preşedintele giurgiuvenilor, Dani Coman. „E o provocare pentru mine să reconstruiesc echipa de la zero”, a precizat antrenorul Edi Iordănescu, semn că un eşec împotriva anonimilor de la Zira n-ar mira pe nimeni.

  • Titularii Astrei cu Genk (23 februarie 2017):
  • Lung – Stan, Geraldo, Săpunaru, Morais – Seto, Mansaly, Lovin – Teixeira, Niculae, Budescu
  • Echipa probabilă cu Zira (13 iulie 2017):
  • Iliev – Belu, Bejan, Erico, Stan – Mrzljak, Dandea – Ioniţă, Marquinhos, Nicoară – Chipirliu.

Îl au ca adversar pe «stelistul» Gabi Matei 


    Gabi Matei a semnat  cu Zira la sfârșitul lui iunie
Gabi Matei a semnat cu Zira la sfârșitul lui iunie

Adversara Astrei e o forţă în Azerbaidjan, FK Zira apropiindu-se în ultimii doi ani de valoarea echipelor Qarabag şi Gabala, care au obţinut deja rezultate bune în Europa. Clubul din Baku îşi doreşte mai mult şi s-a întărit considerabil în această vară, la FK Zira ajungând şi românul Gabi Matei, fost fundaş dreapta al Stelei în perioada 2011-2015. Cumpărat cu 600.000 de euro de la Pandurii, Matei a evoluat însă foarte puţin la actuala FCSB, fiind afectat şi de numeroase accidentări şi probleme personale. Înainte de a se transfera în Azerbaidjan, Gabi Matei a jucat în prima ligă poloneză, la Gornik Leczna.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net