Ăsta e adevăratul „New Dinamo”!

Ultima actualizare:

    Cele mai titrate echipe din Liga 1 au părăsit cea mai veche competiţie fotbalistică din România încă din optimi şi s-au umplut de ruşine, mai ales „câinii”FOTO: Sportpictures.eu
Cele mai titrate echipe din Liga 1 au părăsit cea mai veche competiţie fotbalistică din România încă din optimi şi s-au umplut de ruşine, mai ales „câinii”FOTO: Sportpictures.eu

Dinamo a fost şi încă mai este un club în derivă, atât din punct de vedere financiar, cât şi organizatoric. Încă din ultimii ani ai erei Badea&Borcea, trupa din Ştefan cel Mare a încercat restartul pe baza unui proiect de masivă întinerire cu numele de „New Dinamo”. Cu cât se vorbea însă mai tare despre el, cu atât se întâmpla mai pe dos, pentru ca tocmai acum, când e linişte totală, să se confirme cel mai bine.

Doar retrogradarea putea fi un moment 0 mai oportun pentru şefii lui Dinamo de a face în sfârşit ceea ce perorează de sezoane întregi. Ratarea play-off-ului şi lupta pentru evitarea matineului, care a existat matematic până spre finalul sezonului, i-a determinat în sfârşit pe „câini” să rupă lanţul slăbiciunilor. Astfel, pe spatele lui Florin Bratu, antrenor adus mai întâi de avarie, pe modelul Zinedine Zidane, şi apoi confirmat cu mare entuziasm, s-a permis o reală întinerire a lotului şi stoparea infuziilor de jucători „experimentaţi” pe motivul obiectivului imediat. S-a ajuns ca Dinamo să atace sezonul 2018-2019 al Ligii 1 cu nu mai puţin de nouă jucători sub 21 de ani, toţi eligibili pentru naţionalele de tineret. Eşanu, Dima, Ciubotariu, Grigore, Dudea şi Neicuţescu au fost promovaţi din propria pepinieră, Ţârcoveanu a fost adus de la Mediaş, iar Sorescu de la Timişoara. Şi cei amintiţi sunt doar extremele de jos din punct de vedere al vârstei, dar în lot mai există mulţi jucători între 22 şi 28 de ani, nici ei prea bătrâni am putea spune.

Borcea a lăudat reconstrucţia

Peste venerabila vârstă de 30 de ani sunt doar trei fotbalişti, panamezul din poartă, Jaime Penedo, cel mai bătrân din lot la cei aproaăpe 37 de ani ai săi, căpitanul Dan Nistor, şi noua achiziţie din avamposturi, Mircea Axente. Iar tinerii nu sunt luaţi de Florin Bratu doar pentru salvarea aparenţelor, ci chiar pentru a fi folosiţi. S-a întâmplat în amicale, unde pe lângă deja certitudinea Robert Moldoveanu au mai bifat minute multe Sorescu, Dudea şi Olteanu, ultimul împlinind de curând 22 de ani. Implementarea în ceasul al 12-lea a vechii idei l-a impresionat până şi pe Cristi Borcea, care a ieşit de la închisoare cu Dinamo pe buze. „Este un lucru bun venirea lui Bratu şi promovarea tinerilor jucători. Treaba asta trebuia făcută mai de mult. Anul acesta mizez pe ambiția lui Bratu şi a tinerilor crescuți în Ştefan cel Mare. Dinamo va intra în play-off, dar orice meci va fi greu pentru ea, că e cu Voluntari sau cu Steaua”, a declarat fostul preşedinte din „Groapă”.

Debutează împotriva „câinelui” Ioan Andone

Primul test pentru armata cu caş la gură a lui Florin Bratu va fi azi, pe teren propriu, împotriva ilfovenilor de la FC Voluntari. „Câinii” nu-l vor mai avea însă adversar pe Adrian Mutu, plecat între timp de la echipă, ci pe Ioan Andone, proaspăt numit manager general. „Fălcosul”, dinamovist pur sânge, campion în „Groapă” atât ca jucător, cât şi ca antrenor, va încerca să distrugă din start speranţele alb-roşilor, dar nici la Voluntari nu e lumină. Taberele din conducere se ceartă pe influenţă, iar la echipă au fost aduşi în această vară 16 jucători noi, imposibil de omogenizat atât de repede.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net