Aşa se nasc campionii! Promisiunea micilor tricolori

Ultima actualizare:

    Ionuţ Radu, în lacrimi după eşecul cu Germania
Ionuţ Radu, în lacrimi după eşecul cu Germania

Copleşiţi de lacrimi după eşecul cu Germania din semifinala de la Euro, jucătorii naţionalei de tineret promit să se revanşeze în viitor.

Pentru noi, România a fost marea câştigătoare a Europeanului de tineret, în ciuda faptului că a ratat de puţin prezenţa în finală. Lacrimile tricolorilor de la Bologna constituie certificatul de naştere pentru o nouă generaţie de calitate.

Parcă am mai văzut scenele de tristeţe de după înfrângerea cu nemţii (2-4) de joi seară. Se întâmpla acum un sfert de secol, în 1994, atunci când România pierdea dramatic calificarea în semifinala Mondialului american. Acum, chiar dacă vorbim despre ratarea unei finale la Under 21, sentimentul e acelaşi, de frustrare combinată cu încredere pentru ceea ce urmează. Primii care au înţeles că nu s-a pierdut nimic în semifinala cu Germania, dimpotrivă, au fost chiar cei care au plâns în hohote la Bologna. „E puţină dezamăgire, dar avem tot viitorul în faţă. Suntem tineri, mai avem 15 ani de carieră în faţă, nu avem de să fim supăraţi. A fost unic să ţinem piept celor mai bune echipe din Europa. Avem foame de victorii şi de trofee”, a declarat decarul naţionalei noastre, Ianis Hagi. Fiul lui Gică Hagi a fost completat de liderul vestiarului, căpitanul Ionuţ Radu. „A fost ceva incredibil, am readus speranţa în fotbalul românesc. Le promitem oamenilor că se vor bucura mulţi ani de-acum încolo, eu sunt sigur că vom mai trăi astfel de veri. S-a încheiat un capitol din cartea de istorie, dar urmează altul şi apoi altul”, le-a transmis suporterilor portarul naţionalei de tineret. Radu a ţinut să sublinieze şi legătura dintre tricolori şi fani, una care dispăruse la un moment dat din peisajul fotbalului românesc. „Am realizat asta împreună. Atunci când am simțit că nu mai putem, am primit energie de la voi. Am jucat toate meciurile cu inima! Ne-aţi făcut să ne simţim eroi, dar nu ştiţi că fiecare dintre voi a fost un erou pentru noi”, a precizat portarul echipei Genoa printr-o postare emoţionantă pe Facebook.

Selecţionerul Mirel Rădoi şi-a descărcat supărarea cauzată de eliminarea în semifinale, aruncând vina pe arbitraj, mai exact pe penalty-ul acordat nemţilor la scorul de 2-1 pentru noi. „Nu vreau să luăm din meritele Germaniei, dar finala asta le.a fost luată mai mult jucătorilor mei. Din păcate, asta a fost decizia arbitrilor, am înţeles că n-a fost foarte clar, că n-a fost penalty”, a spus Rădoi referindu-se la imprudenţa lui Ianis Hagi de a pune mâna pe un adersar la limita careului de 16 metri.

Audienţa înregistrată de TVR pe parcursul meciului de tineret România – Germania a depăşit toate aşteptările. Conform postului public de televiziune, unul din doi români au stat în faţa televizoarelor, vârful fiind atins la ora 20.51, atunci când cota de piaţă era de 48,5% (aproape 3,5 milioane de privitori).

Euro 2019, Semifinale

Joi

România – Germania     2-4 (Puşcaş 26 pen., 44 – Amiri 21, 90+4, Waldschmidt 51 pen., 90)

Spania – Franţa    4-1 (Roca 28, Oyarzabal 45+4 pen., Olmo 47, Mayoral 66 – Mateta 16 pen.)

*Finala Germania – Spania se va juca duminică, ora 21.45, pe „Dacia Arena” din Udine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net