Aşa a arătat "Clasicul" Franţei fără ultraşii marseiezi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În disputa lor aprigă de aproape 30 de ani, este pentru a doua oară când fanaticii celor de la Olympique Marseille refuză să facă deplasarea la Paris. Nu din cauza fricii provenite de la duşmanul parizian, pe care îl "adoră" ca rival, ci pentru a protesta la adresa măsurilor draconice de securitate îndreptate spre ei.

Citeşte şi

Şi-a tatuat greşit numele a doi favoriţi

3.200 de hooligans aprigi şi englezi, interzişi în Africa de Sud

Fotbal, sânge şi război. "Delije", cei mai feroce huligani - I

Fotbal, sânge şi război - partea a II-a

Fotbal, sânge şi război - partea a III-a

Fotbal, sânge şi război - ultima parte

Când vine vorba de "Le Classique", Marseille - PSG, politiştii francezi au frisoane şi se aşteaptă la ce e mai rău din partea ultraşilor celor două echipe. Istoricul întâlnirilor este unul pătat de sânge. În toamna anului trecut, s-au petrecut incidente grave care i-au făcut pe oamenii legii să adopte anumite măsuri la limită, pentru a spori securitatea la aceste derby-uri.

image

De amintit momentele teribile de anul trecut atunci când parizienii s-au luptat de două ori la Marsilia cu rivalii din sud, în octombrie şi în noiembrie. Cifrele au vorbit de la sine: 25 de arestaţi şi 10 răniţi, unul dintre aceştia fiind lovit de o maşină a unui suporter marseiez.

Pentru a nu se mai ajunge aici, Poliţia a luat o serie de măsuri. Toţi fanii marseiezi care urmau să facă deplasarea la Paris pentru meciul de pe 28 februarie aveau de trecut prin mai multe filtre. La îmbarcarea în autocarele din Marsilia se făcea un control corporal amănunţit, fiecare persoană fiind înscrisă pe o listă, ulterior fiecare primind tichetul de acces la meci.

Intră şi lasă-ţi povestea pe FORUMUL CLICK. Vrem să ştim trăirile şi impresiile tale despre fenomenul ULTRAS

"Refuzăm să fim trataţi ca şi criminali. Este un boicot general", a anunţat unul dintre şefii grupării "Ultras". "Am luat această hotărâre cu ceva timp în urmă. Nimeni nu va merge la Paris. E o lovitură în figură pentru cei care au luat aceste măsuri pe care nu le putem accepta".

simeon stalpnicul png

Peste 1500 de fani ai echipei marseieze erau aşteptaţi la Paris pentru acest derby care în tribune a fost, evident, la discreţia gazdelor. Aceştia au făcut spectacol cu torţe şi bannere. În schimb, pe teren, Marseille a făcut legea, câştigând cu un sec 3-0.

Este pentru a doua dată când fanii lui Marseille nu au făcut deplasarea la Paris. Precedentul moment a fost în 2006 atunci când şefii grupării din sud şi-au sfătuit suporterii să nu meargă în capitala Franţei. Olympique a trimis atunci echipa de tineret care a scos un egal, scor 0-0.

image

Sursa Foto - Mesaj al fanilor parizieni pentru argentinianul Lucho Gonzalez de la Marseille (EPA)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net