Așa arată chipul unui om pierdut: cum a scăpat calificarea din mâini Unai Emery (PSG)

Ultima actualizare:

    Emery începuse să plângă după golul decisiv marcat de Sergi RobertoFOTO: Epa
Emery începuse să plângă după golul decisiv marcat de Sergi RobertoFOTO: Epa

Barcelona - PSG 6-1, 0-4 | Deși PSG s-a impus clar în manșa tur a optimilor Ligii Campionilor, Barcelona a reușit imposibilul și s-a calificat mai departe, câștigând returul cu un neverosimil 6-1. Trei goluri s-au marcat în ultimele cinci minute!

La finalul celor 90 de minute, Emery era un om pierdut. Parcă era un boxer care suferise un KO în ultimele secunde. Minute în șir, tehnicianul a fost surprins de camerele de luat vederi cu capul plecat, lângă terenul de joc, fără să găsească o explicație logică despre ceea ce s-a întâmplat. 

Atacantul Edinson Cavani adusese liniștea în tabăra oaspeților, marcând la 3-0, în minutul 62, golul ce ar fi trebuit să le aducă liniștea parizienilor. Barcelona a mai scris, însă, încă o pagină de istorie, marcând trei goluri fulgerătoare în ultimele cinci minute de joc. 


    Degeaba s-a zbătut pe margine Unai Emery. Tactica aleasă a fost una dezastruoasă Foto: Getty Images
Degeaba s-a zbătut pe margine Unai Emery. Tactica aleasă a fost una dezastruoasă Foto: Getty Images

Explicațiile lui Emery

„Ne-au făcut să jucăm cu o defensivă foarte aproape de poarta noastră. Au avut o groază de oportunități să ajungă la noi la poartă. În a doua repriză, jocul s-a schimbat și am lăsat impresia că suntem echipa mai bună și ar fi trebuit să marcăm și golul 2. Deciziile arbitrului ne-au făcut rău. Trebuia să ne mai acorde un penalti. Este o experiență negativă pentru noi toți și din care trebuie să învățăm”, a declarat Unai Emery, antrenorul lui PSG, la conferința de presă. 

Momentele de coșmar din cariera antrenorului lui PSG

Unai Emery este unul dintre antrenorii titrați ai fotbalului european. Și-a început cariera de „principal” în sezonul 2004 - 2005 și a condus de pe margine 528 de partide. În tot acest timp, antrenorul a mai trăit momente de șoc. 


    Unai Emery nu și-a revenit la finalul meciului de pe Camp NouSursă: Captură TV / Marca.com
Unai Emery nu și-a revenit la finalul meciului de pe Camp NouSursă: Captură TV / Marca.com
  • Pe vremea când antrena Valencia (2012), trupa lui Emery mai avea nevoie de un gol ca să ajungă în finala Europa League ce s-a disputat atunci, la București. Însă Adrian Lopez a marcat în ultimele minute și Atletico s-a calificat în ultimul act, dupa 4-2 și 1-1. 
  • Atunci când a fost pe banca tehnică a Sevillei, Emery a pierdut două finale în fața Barcelonei. Cea mai dramatică înfrângere a suferit-o în Supercupa Europei, disputată în anul 2015. Barcelona conducea cu 4-1, Sevilla a revenit fantastic și a egalat, iar meciul a intrat în prelungiri. Pedro a marcat în minutul 115 însă, în ultimele secunde de joc, Sevilla a trecut milimetric pe lângă egalare. Partida s-a terminat 5-4. 

Învins de fiecare dată de Barcelona

Echipele antrenate de Unai Emery nu au câștigat nici măcar o partidă din 11 disputate pe Nou Camp, în fața Barcelonei. Almeria, Valencia și Sevilla s-au predat, rând pe rând, în fața trupei lui Messi. Cele mai dure înfrângeri au fost consemnate, până la acest meci, cu scorurile de 4-0 și 5-1. 

Înregistrează-te în Star Manager, liga virtuală a fotbalului european! Alege-i pe cei mai buni 11 jucători și du-ți echipa spre glorie! Poți să câștigi unul din marile trei premii puse în joc. Click aici!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net