Aromă de primăvară la Cluj. CFR caută punctul calificării în 16-imile Ligii Europa

Ultima actualizare:

    CFR şi Celtic s-au mai întâlnit de trei ori în acest sezon
CFR şi Celtic s-au mai întâlnit de trei ori în acest sezon

Scenariul e unul ideal pentru ca CFR Cluj să obţină accesul în primăvara europeană a Ligii Europa. Pentru a nu depinde de rezultatul meciului Rennes – Lazio, ardelenii n-au voie să piardă joii, cu echipa a doua a scoţienilor de la Celtic.

Trupa lui Dan Petrescu ar putea fi eliminată din a doua competiţie continentală doar dacă îşi va pune piedică singură. Practic, pentru CFR nu exista un context mai favorabil înainte de ultima etapă a fazei grupelor. În primul rând, confruntarea decisivă cu Celtic e în Gruia, în faţa propriilor suporteri, acolo unde campioana României are cifre impresionante în acest sezon, mai exact 13 victorii, două egaluri şi o singură înfrângere, cu Slavia Praga. Una dintre remize (1-1) a fost chiar cu adversara de astăzi, în ,,dubla” din preliminariile Ligii Campionilor câştigată de CFR cu acel spectaculos 4-3 de pe „Celtic Park”. Amintirea dublei confruntări din luna august e un atu psihologic în plus pentru clujeni, chiar dacă între timp gruparea din Glasgow şi-a luat o porţie de revanşă (2-0) în meciul tur din grupe.

Pentru ca CFR Cluj să dea cu piciorul unei munci de câteva luni, ar trebui ca Celtic să câştige mâine în România, iar Lazio să ia toate punctele din deplasarea de la Rennes, caz în care italienii ar merge mai departe. Marele avantaj al jucătorilor lui Dan Petrescu e însă faptul că Celtic se prezintă în această seară din postura echipei deja calificate şi care nu mai poate pierde primul loc în grupă. Ca urmare, managerul Neil Lennon a lăsat acasă mai mulţi titulari, CFR urmând să se confrunte cu o garnitură a lui Celtic alcătuită din multe rezerve. ,,Voi menaja câţiva jucători pentru că nu vreau să risc acidentări”, a precizat tehnicianul scoţienilor. Toate aceste lucruri care se aliniază în favoarea CFR-ului au fost însă ignorate de Dan Petrescu, care s-a plâns de faptul că nu s-a reuşit amânarea meciului de campionat cu FC Botoşani. „Dacă nu se amână, avem zero şanse cu Celtic”, spunea antrenorul clujenilor.

Accesul în grupele Ligii Europa, completat de cele trei victorii obţinute până acum, vor aduce în visteria clubului CFR aproximativ 10 milioane de euro (incluzând aici banii din bilete la meciurile de acasă, dar şi din market-pool-ul care se va da anul viitor). Miza confruntării cu Celtic înseamnă alţi 570.000 de euro pentru victorie plus încă un milion care va merge în conturile echipei calificate în 16-imi, adică CFR sau Lazio.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net