Argentina le plăteşte ultraşilor drumul şi cazarea pentru Mondialul din Africa de Sud

Citeste tot despre: 

Guvernul argentinian este bănuit de mai multe organizaţii non-guvernamentale, care au şi depus plângere, că finanţează participarea a circa 300 de ultrași la Cupa Mondială de fotbal din 2010.

”Noi îi bănuim pe huligani că beneficiază de acordul tacit, complicitatea şi finanţarea din partea puterii”, a declarat fostul judecător Mariano Berges, unul dintre fondatorii ONG-ului ”Să salvăm fotbalul”.

Aproximativ 300 de ultrași, cunoscuţi ca aparţinând unor grupuri violente denumite ”barras bravas”, se pregătesc de călătorie în Africa de Sud pentru a susţine echipa naţională, drumul şi cazarea fiecăruia dintre fani urmând să coste aproximativ 7000 de dolari, susţine ONG-ul.

http://www.click.ro/bbtcontent/clipping/CLIIMA20091203_0063/5.jpg

Conform acestuia, suporterii sunt de condiţie modestă şi nu ar avea mijloacele financiare necesare pentru a urmări pe viu echipa lui Diego Maradona.

”Nouă nu ne pasă cine dă aceşti bani. Dacă este guvernul, foarte bine, dacă este altcineva, şi mai bine. Noi urmăm echipa naţională de la Mondialul din Mexic (1986) şi o vom urma şi în Africa de Sud”, a declarat unul dintre suporteri, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1