Arena Națională își deschide porțile pentru fani. Câți spectatori vor fi în tribune la meciurile EURO 2020

Ultima actualizare:

    Arena Națională din Bucureti va funcționa la 25% din capacitate
Arena Națională din Bucureti va funcționa la 25% din capacitate

Arena Națională, care va găzdui patru meciuri de fotbal în cadrul EURO 2020, își va deschide porțile și va primi 13.000 de spectatori. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat venit din partea Ministerului Tineretului și Sportului.

Meciurile organizate în România, din cadrul Campionatului European de fotbal – EURO 2020, vor avea loc cu spectatori în tribune, anunță Ministerul Tineretului și Sportului. Arena Națională va primi însă doar 13.000 de suporteri și va funcționa la 25% din capacitate. 

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunțat că meciurile organizate în România în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor desfășura cu spectatori în tribune. Autoritățile s-au angajat să adopte legislaţia necesară pentru ca meciurile de fotbal organizate la noi în țară să se poată desfăşura cu prezenţa în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori. Acest număr reprezintă 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului, citat de Agerpres.


    Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului
Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului

Eduard Novak: „Calitatea de organizatori este o mândrie națională”

Ministrul Eduard Novak a declarat că România a depus toate eforturile pentru ca evenimentul să se poată desfăşura la Bucureşti. „Această decizie a Guvernului României vine să încununeze toate eforturile depuse până acum de ţara noastră, atât din punct de vedere financiar, cât şi uman şi logistic. Avem şansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură şi de a demonstra că ne putem onora obligaţiile la cele mai înalte standarde de organizare şi siguranţă sanitară. Spectacolul sportiv rămâne o mare bucurie pentru noi toţi, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoaştere a capacităţii noastre în acest sens, deci de mândrie naţională”, a spus Novak.

Măsuri de siguranță impuse

  • Fiecare spectator va fi testat şi/sau verificat în ziua meciului.
  • Suporterii străini care şi-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceştia să stea mai mult de 48 de ore pe teritoriul României.
  • Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment de interes public şi de importanţă naţională.


    Euro 2020. România va găzdui patru meciuri
Euro 2020. România va găzdui patru meciuri

Ce meciuri se vor juca pe Arena Națională 

EURO 2020  se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

România a primit organizarea a patru meciuri pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net