Arde Craiova! „Ion Oblemenco” se redeschide după 1072 de zile

Ultima actualizare:

    Stadionul celor de la CS U Craiova va fi inaugurat cu Slavia Pragafoto: www.csuc.ro
Stadionul celor de la CS U Craiova va fi inaugurat cu Slavia Pragafoto: www.csuc.ro

Aşteptară, oltenii, cât aşteptară, dar lucrările se terminară în sfârşit! La trei ani fără trei săptămână de la ultimul meci oficial pe vechiul stadion, CS U Craiova va juca din nou pe „Ion Oblemenco”! Iar mândria e mare şi, de la ora 20:00, Revelionul se devansează în centrul Băniei.

Multe s-au întâmplat de pe 4 decembrie 2014, când, într-un derby cu Steaua, oltenii îşi luau adio de la legendarul „Central” construit în 1967. La început s-a mers în pas de melc, doborârea vechiului stabiliment şi obţinerea aprobărilor pentru demararea noii construcţii întârziind foarte mult. Guvernul a pompat însă bani fără număr în acest stadion care trebuia să fie o mândrie regională! S-a ajuns până la urmă la o sumă exorbitantă, care a depăşit cu vreo 20 de milioane de euro preţul estimat iniţial. Nu mai contează însă, pentru că iarba e verde, scaunele sunt montate, termopanul luceşte şi porţile s-au deschis! Era frumos să vină Juventus sau AS Monaco, aşa cum se dorea la un moment dat, dar până la urmă oltenii vor da prima cheie noului „Oblemeco” cu Slavia Praga, campioana Cehiei.

15 lei costă cel mai ieftin bilet

Toate cele 30.000 de locuri vor fi ocupate, 8.000 de către abonaţii care s-au organizat din timp, iar restul de suporteri care au luat cu asalt casele de bilete şi care au devorat tot în timp record. Şi preţurile i-au ajutat! Pentru 15 lei, cât costă un tichet la Peluze, 30 de lei la Tribuna a II-a, 40 de lei la Tribuna I şi 100 de lei la Tribuna 0, era şi păcat să stai acasă, mai ales că nu va fi doar fotbal! Tudor Gheorghe, Cristi Minculescu, Andrei Păunescu, dar şi actorul Mihai Bobonete vor întreţine atmosfera cu concerte de muzică şi numere de stand-up comedy!                                         

CS U Craiova l-a închiriat oficial până în 2028

Noul „Oblemenco” trebuia inaugurat mai devreme, dar câteva finisaje lăsate până în ultimul moment şi dificultăţi birocratice de a trece stabilimentul şi în acte de la Primărie la clubul CS U au amânat lucrurile cu mai multe săptămâni. Miercuri s-a făcut însă şi asta şi, până în 2028, alb-albaştrii sunt singurii stăpâni ai arenei. „În următorii 11 ani, noi avem prin exclusivitate contractuală de la Primărie şi de la Consiliul Local dreptul de a folosi stadionul. Nimeni nu poate juca pe „Ion Oblemenco” fără acceptul nostru”, a declarat preşedintele Marcel Popescu, la Pro X.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net