Arbitrii, la fel de slabi ca fotbaliştii

Ultima actualizare:

    Istvan Kovacs a fost  personajul negativ al  meciului de la OvidiuFoto: Mediafax
Istvan Kovacs a fost personajul negativ al meciului de la OvidiuFoto: Mediafax

Fotbalul românesc este în colaps şi fundul prăpastiei parcă se mută tot mai jos. În acest context, cluburile care se comportă ca la amatori cer profesionalism maxim din partea arbitrilor. Nu au parte de aşa ceva, prestaţiile oficialilor fiind la acelaşi nivel, adică jenante. Ultimele două cazuri vin doar ca o confirmare.

Cristi Balaj, un arbitru consacrat, aflat în prag de retragere, a dat primul cu piatra, sâmbătă, în Ştefan cel Mare. A dictat un penalty pentru Astra doar de el văzut, în prelungirile meciului, şi i-a determinat pe dinamovişti să ia foc. Venind după alte câteva partide cu probleme şi fiind cu răbdarea pe expirate, „câinii” au sărit la gâtul Comisiei Centrale de Arbitri şi cer explicaţii. „Au trecut mai bine de 24 de ore de când am spus că arbitrajul românesc a murit. Aşteptăm o declaraţie publică, domnule Vasaras! Rog toţi dinamoviştii să ceară un răspuns. Uniţi salvăm arbitrajul! Uniţi vom salva fotbalul românesc!”, a fost mesajul managerului general, Adrian Mutu. Luni seara, în încheierea etapei cu numărul 14, Istvan Kovacs a pus lumânarea pe colivă. Centralul din Carei s-a distrat la Ovidiu, pe malul mării, pe seama Voluntariului, căreia i-a eliminat doi oameni şi împotriva căreia a dictat un penalty, ratat de Chiţu, dar transformat de Marin la repetare. Ilfovenii au răbufnit la final şi vor chiar să retragă echipa din campionat. „Viitorul nu ne bătea niciodată, pentru că nu a avut nici o ocazie de gol. Am fost foarte bine organizaţi, am controlat jocul, dar vă spun sincer, în toată cariera mea de antrenor, de aproape 500 de jocuri, nu mi s-a întâmplat aşa ceva. Este o mare ruşine, nici la judeţ nu vezi aşa ceva. Am un singur regret, că nu am scos echipa de pe teren. Am încercat, am vorbit cu jucătorii şi după m-am răzgândit. Consider că am făcut o mare greşeală, trebuia să scot echipa de pe teren, pentru ceea ce s-a întâmplat”, a spus Florin Marin, antrenorul ilfovenilor. 


    Cristi Balaj a făcut praf  meciul Dinamo – Astra
Cristi Balaj a făcut praf meciul Dinamo – Astra

Culmea, apărătorul lui Cristi Balaj şi Istvan Kovacs este Adrian Porumboiu, unul dintre foştii patroni din Liga 1 care a avut cele mai mari probleme cu cei doi. „Kovacs a procedat ca la carte repetând lovitura de pedeapsă. Jucătorii nu mai trebuie să intre buluc în careu. Balaj n-avea nici un motiv să dea penalty cu Astra, dar a greşit doar atunci şi nu poate fi acuzat de nimic. Până la urmă ce pretenţii să ai de la arbitraj când fotbalul e la pământ. Sunt patru echipe profesioniste, restul joacă un fel de Daciadă”, a spus vasluianul. 

Vasile Maftei l-a făcut «râs» şi «hoţ» pe Kovacs


    Vasile Maftei
Vasile Maftei

Vasile Maftei, eliminat pentru proteste în finalul partidei de la Ovidiu, va lua multe etape de suspendare pentru că Istvan Kovacs a scris în raport că i-a strigat în mod repetat „şmecherule, hoţule, râsule, penibilule, borâtule”, şi că l-a înjurat de morţi. „Arbitrul ne-a înjurat pe noi. Nu suntem sclavii nimănui. Să mă suspende cât vrea. Pe mine m-a urmărit de la meciul cu Dinamo, când i-am spus ceva ce nu i-a plăcut. Eram sigur că mă aşteaptă la cotitură. A scris în raport ce a vrut, că el are foaia şi pixul”, s-a apărat fotbalistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net