Apare «vechiul Dinamo»!

Ultima actualizare:

    Jucătorii dinamovişti au părăsit terenul cu capul plecatFoto: sportpictures.eu
Jucătorii dinamovişti au părăsit terenul cu capul plecatFoto: sportpictures.eu

„Noul Dinamo”, proiectul pornit în urmă cu trei ani şi jumătate de Ionuţ Negoiţă, se apropie de colaps. Sunt şanse mari ca în Ştefan cel Mare să apară „vechiul Dinamo”, cu foştii şefi Vasile Turcu şi Nicolae Badea la conducere.

Eşecul de pe teren propriu (0-1) cu Concordia Chiajna a tulburat serios apele în curtea dinamoviştilor. Acesta a fost doar fitilul care a aruncat în aer stabilitatea clubului, patronul Ionuţ Negoiţă gândindu-se de mult timp să facă un pas în spate. Din martie 2013, atunci când a preluat-o pe Dinamo, omul de afaceri a încercat să facă performanţă cu o nouă abordare, dar şi-a dat seama că e greu să se lupte singur cu morile de vânt. „Am nevoie de ajutoare. Am făcut tot ce am putut, eforturi supraomeneşti, dar nu merită să le mai fac. Vreau să găsesc pe cineva căruia să-i dau clubul. Vreau să-l cedez total. Cei potenţi financiar mă pot căuta, sunt foarte decis şi nu de acum, ci de două săptămâni”, a spus Ionuţ Negoiţă. 

Cum zilele par numărate pentru „noul Dinamo”, întreaga suflare alb-roşie se pregăteşte acum de intrarea într-o altă eră. După cum arată lucrurile la prima vedere, nu-i exclus să ne întoarcem însă în timp, într-o eră de mult apusă. Asta pentru că primul care şi-a declarat intenţia de a o conduce pe Dinamo e nimeni altul decât Vasile Turcu, cel care a mai fost în această poziţie, în echipă cu Cristi Borcea şi Nicolae Badea. „Poate reuşim să ne strângem câţiva acţionari, o să vorbesc şi cu domnul Badea. Ne trebuie un grup de patru-cinci inşi, să punem fiecare câte 2 milioane de euro pe an. Aşa s-ar crea un buget de 10 milioane, suficient pentru România”, a declarat Turcu la DigiSport. „Eu singur nu am bani să susţin echipa. La Dinamo trebuie investiţii majore, n-ai ce face cu un buget de 4-5 milioane”, a mai spus acesta, lăsând de înţeles că nu va face aceeaşi greşeală ca Negoiţă, aceea de a porni singur la drum.

Turcu a adus ultimul titlu

Vasile Turcu
Vasile Turcu

De numele finanţatorului Vasile Turcu (alături de Nicolae Badea şi Cristi Borcea) se leagă ultima mare performanţă realizată de echipa de fotbal de la Dinamo. Este vorba despre titlul de campioană cucerit în sezonul 2006-2007, atunci când „câinii” aveau în teren jucători precum Ionel Dănciulescu, Claudiu Niculescu, Ionel Ganea, Cătălin Munteanu, Bogdan Lobonţ sau Ştefan Radu. În aceeaşi stagiune, Dinamo a reuşit şi ultima calificare în primăvara europeană, în 16-imile Cupei UEFA, fază în care a fost eliminată de Benfica.

L-a avertizat pe Andone

Ioan Andone
Ioan Andone

Tot Vasile Turcu a relatat o întâlnire dintre el şi Ioan Andone, pretrecută înainte ca tehnicianul să accepte oferta lui Ionuţ Negoiţă de a pregăti echipa. „M-am întâlnit cu el în parcul Herăstrău. I-am spus că n-are lot, dar mi-a zis că e dinamovist şi că nu poate refuza. Ando nu poate face minuni, sunt doar cinci-şase jucători care merită să fie la Dinamo”, a mărturisit Turcu. După înfrângerea cu Chiajna, Ioan Andone a fost intens contestat de fani, mulţi cerându-i chiar demisia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net