Antwerp, la un pas de grupele Ligii Europa

Ladislau Boloni Anvers.jpg

Ladislau Boloni
Foto: AFP

Echipa lui Ladislau Boloni, Antwerp, a făcut egal (1-1) pe terenul lui AZ Alkmaar și are șanse mari să intre în grupele Ligii Europa

Disputat la Enschede în condițiile în care o parte a acoperișului arenei grupării olandeze s-a prăbușit acum două săptămâni, din cauza vântului puternic, meciul a debutat cum nu se poate mai bine pentru formația belgiană. Oamenii lui Ladislau Boloni au condus cu 1-0 prin golul marcat de Batubinsika, în minutul 38. Eliminarea lui Buta (min. 73) le-a permis batavilor să revină, ei izbutind egalarea prin Boadu (min. 82). Cu toate acestea, Antwerp e favorită la calificarea în grupele Ligii Europa. Ceea ce ar fi o nouă mare reușită a antrenorului român, cel care a readus echipa din Anvers în prima divizie din Belgia, în 2017, după o absență de 13 ani.   
În aceeași fază a competiției europene, Astana, cu Dorin Rotariu titular, a câștigat cu 3-0, pe teren propriu, meciul cu BATE Borisov. Golurile azerilor au fost marcate de Tomasov (min. 23), Logvinenko (44) şi Sigurjonsson (52 din penalty).
Nu la fel de norocoși au fost Claudiu Keşeru şi Cosmin Moţi, care n-au reușit să o ajute pe formația bulgară Ludogoreţ Razgrad să câștige disputa cu Moribor pentru care a evoluat Alexandru Creţu. Cum disputa s-a încheiat fără gol marcate slovenii sunt acum favoriți la calificare.

Loading...