Antrenorul Hagi, «mâncat» de portari

Ultima actualizare:

    2016: Pecanha a avut intervenţii bune în timpul meciului cu ASA, dar a scăpat balonul în plasă în finalul său
2016: Pecanha a avut intervenţii bune în timpul meciului cu ASA, dar a scăpat balonul în plasă în finalul său

Gică Hagi nu pare să aibă lipici la portari de calitate. Gafele pe bandă rulantă comise de Pecanha între buturile Viitorului aduc aminte de alte episoade triste din trecutul de antrenor al fostului internaţional, protagonişti fiind Bogdan Stelea şi columbianul Zapata.

În iarnă, transferul lui Pecanha de la Petrolul la Viitorul a fost considerat o adevărată lovitură în Liga I, brazilianul de 36 de ani aflându-se la acea vreme printre cel mai bine cotaţi portari din campionatul intern. Au urmat însă erori monumentale ale sud-americanului trecut şi prin curtea Rapidului, Pecanha furându-i echipei lui Gică Hagi cel puţin patru puncte în această primăvară. Ultima ispravă de acest gen a venit joi seară, la Târgu Mureş, ASA reuşind să egaleze Viitorul (1-1) în minutul 87 după un şut scăpat în plasă ca un începător de Pecanha. „Nu-i mai dau şanse. O să joace Tordai de-acum încolo”, s-a limitat să spună Hagi, decis să-l treacă pe linie moartă pe brazilian.

Dacă fotbalul nu s-ar fi jucat cu portari, atunci antrenorul Hagi ar fi avut un traseu mult mai fericit. „Regele” s-a lovit de greşelile de portar încă de la prima experienţă de tehnician, în 2001, când a pregătit pentru scurt timp naţionala României. În barajul de coşmar cu Slovenia pentru Mondialul din 2002, Bogdan Stelea a comis-o în turul de la Ljubljana, primind un gol dintr-un unghi imposibil. Fără acea reuşită a lui Osterc, probabil că tricolorii ar fi obţinut o calificare lejeră, iar Hagi ar fi pornit cu dreptul în cariera de antrenor.Ulterior, în sezonul 2010-2011, la a doua încercare pe banca turcilor de la Galatasaray, Gică Hagi a avut un alt „pariu” pierzător. Dorit cu insistenţă de român, portarul columbian Robinson Zapata a lăsat Steaua pentru gruparea din Istanbul. Zapata n-a stat prea mult la Galata, câteva evoluţii catastrofale făcându-i pe turci să încheie colaborarea cu jucătorul columbian după numai şase luni. Hagi a plătit şi el cu postul, unul dintre „groparii” săi fiind cu siguranţă Robinson Zapata.

Ca jucător, a fost «trădat» la CM 1994

Cel mai mare regret al fostului internaţional Gică Hagi rămâne sfertul de finală cu Suedia de la Mondialul american din 1994, meci pierdut dramatic de tricolori, la loviturile de departajare. Tot un portar a fost cel care a distrus atunci speranţele „Generaţiei de Aur” conduse de Gică Hagi. E vorba despre Florin Prunea, a cărui ieşire hazardată din poartă i-a permis suedezului Kennet Andersson să egaleze la 2 cu cinci minute rămase până la final.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net