Antrenorul Atalantei a stat pe bancă la meciul cu Valencia deși era infectat cu COVID-19!

Ultima actualizare:

    Gian Piero Gasperini a dezvăluit ce simptome a avut la mijlocul lunii martieFoto: Guliver / GettyImages
Gian Piero Gasperini a dezvăluit ce simptome a avut la mijlocul lunii martieFoto: Guliver / GettyImages

Antrenor al echipei Atalanta, Gian Piero Gasperini (62 de ani) a mărturisit, într-un interviu pentru cotidianul italian ”Gazzetta dello Sport”, că era infectat cu virusul COVID-19 în momentul în care s-a aflat pe banca tehnică a echipei lui la meciul cu Valencia, din manşa a doua a optimilor de finală din Liga Campionilor. Gruparea spaniolă s-a declarat susprinsă de această dezvăluire. “Dacă a fost aşa, atunci a pus în pericol numeroase persoane”.

Disputat în 19 februarie, la Milano, meciul Atalanta - Valencia (4-1) a ridicat suspiciuni în privința expunerii spectatorilor la noul coronavirus. Iar unii epidemiologi au considerat că această partidă a accelerat răspândirea COVID-19 în Lombardia. La partida retur, câștigată tot de italieni, cu 4-3, spectatorii nu au avut acces. Atunci, însă, Gasperini ar fi fost deja bolnav. A spus-o chiar el. "Cu o zi înaintea meciului de la Valencia, m-am simţit rău. După-amiaza meciului a fost şi mai rea. Pe bancă, nu aveam o faţă frumoasă. Era 10 martie", a povestit tehnicianul, citat de lequipe.fr. Acesta a dezvăluit apoi cât de grea a fost lupta cu boala: "Următoarele două nopţi la Zingonia (n.r. - localitatea unde Atalanta îşi are centrul de pregătire) am dormit puţin. Nu aveam febră, însă eram rupt de parcă aveam febră de 40 de grade. La fiecare două minute, auzeam o ambulanţă. În apropiere se află un spital. Părea să fie război. În timpul nopţii, m-am gândit: <<Dacă merg acolo, ce se va întâmpla cu mine? Nu pot să mă duc acum. Am multe lucruri de făcut.>> Am spus-o în glumă, pentru a alunga duhurile rele. Dar chiar m-am referit la asta. Pe 14, am făcut un antrenament tare şi totul a fost bine. Dar a doua zi, bucătarul nostru ne-a adus colomba (n.r. - un fel de cozonac servit în mod tradiţional la Paşte) şi şampanie Dom Perignon, pe care le-am simţit ca pâinea şi apa. Îmi pierdusem gustul. Nefiind febril, nu am făcut niciodată testul PCR. Dar acum zece zile, testele serologice mi-au confirmat că am avut COVID-19. Am dezvoltat anticorpi, dar asta nu înseamnă că sunt imun".

Valencia CF îl critică pe antrenorul Atalantei Bergamo

Declarațiile lui Gasperini au fost primite cu stupoare la Valencia. Iar clubul de fotbal din localitatea spaniolă a reacționat într-un comunicat: “Valencia CF îşi exprimă public surprinderea după declaraţiile făcute de antrenorul Atalantei, Gian Piero Gasperini, apărute în această duminică (n.r. - 31 mai), în presa italiană. Conform acestora, atât în ziua de dinainte, cât şi în aceea a meciului disputat în 10 martie, pe Mestalla, antrenorul adversarei noastre din optimile de fonală ale Ligii Campionilor era conştient că are simptome teoretic compatibile cu cele ale coronavirusului... Fără să ia măsuri de prevenţie, punând în pericol, dacă aşa a fost, numeroase persoane în timpul călătoriei şi şederii sale în Valencia. Ar trebui să ne amintim că acest meci s-a disputat cu porţile închise, în condiţiile unor măsuri stricte de siguranţă, după dispoziţiile autorităţilor sanitare spaniole, pentru a se preveni riscul de propagare a COVID-19. Mai exact, ca urmare a prezenţei persoanelor venite dintr-o zonă calificată atunci drept una de risc”.

Ovidiu Hațegan a stat în izolare după acel meci

Disputa retur dintre Valencia și Atalanta a fost arbitrată de o brigadă românească din care au făcut parte Ovidiu Hațegan, Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe și Sebastian Colțescu. La revenirea acasă, toți au intrat în autoizolare din cauza noului coronavirus. De altfel, din 15 martie, în România a fost declarată Starea de Urgență, iar apoi libertatea de circulație a fost restricționată.  

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net