Anglia și Italia se bat pentru titlu la Euro 2020, dar și pe foarte mulți bani

Ultima actualizare:

    Kane și Barella sunt jucătorii cel mai bine cotați de la cele două finalisteFOTO: EPA
Kane și Barella sunt jucătorii cel mai bine cotați de la cele două finalisteFOTO: EPA

Campionatul European de fotbal a ajuns la cel mai important meci. Anglia și Italia vor juca duminică seară, de la ora 22.00 (în direct la PRO TV), pentru trofeu, dar și pentru cecul de 10 milioane de euro care-l va acompania. Nici finalista nu va pleca acasă cu mâna goală.

Înaintea competiției, UEFA a anunțat premiile acordate celor 24 de echipe participante. Acestea și-au împărțit un 371 de milioane de euro, o sumă cu aproape un sfert mai mare decât cea de la Euro 2016. Simpla participare a adus în trezoreriile federațiilor suma de 9,5 milioane de euro. Un bonus de 1,5 milioane de euro a fost acordat la fiecare victorie din grupe și jumătate din această sumă la egal. Calificatele din optimi au primit încă două milioane de euro, sferturile au mai adăugat 3,25 milioane în conturi, iar semifinalele încă 5. Câștigătoarea va aduna la totalul de până acum încă 10 milioane de euro, iar învinsa ”doar” 7.

Neînvinsă în faza grupelor, Italia are șansa, în cazul în care va cuceri trofeul, de a lua premiul maxim pus la bătaie de UEFA pentru o echipă: 34,25 milioane de euro. Practic, înaintea meciului, italienii sunt siguri că vor veni acasă cu cel puțin 31,25 milioane, pierderea finalei însemnând un minus de 3.000.000 față de premiul cel mare. Nici englezii nu vor fi departe de aceste sume. Egalul cu Scoția, din grupe, 0-0, îi face să rateze suma maximă cu 750.000 de euro. Adică, în caz de succes, ei vor obține 33,5 milioane de euro. Sumele sunt imense, dar și valoarea echipelor care le vor obține este uriașă. Conform transfermarkt.com, jucătorii Angliei valorează 1,26 miliarde de dolari, iar cei ai Italiei 751 de milioane.

În ceea ce privește latura sportivă a meciului, Italia pare favorită, chiar dacă partida se joacă pe stadionul Wembley din Londra. Calificați de arbitru, care a inventat un penalty în prelungirile semifinalei cu Danemarca, englezii se află la prima lor finală la Europene. Italia are deja un titlu, chiar dacă obținut în 1968, dar are și avantajul meciurilor directe cu oponenții de mâine seară, în fața cărora a pierdut doar două dintre ultimele zece întâlniri.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net