Andrei Radu, victorie pentru sora din Ceruri. Drama portarului naționalei de tineret

Ultima actualizare:

    Andrei Radu a scos după meci tricoul cu fotografia surorii lui din CeruriFOTO: EPA
Andrei Radu a scos după meci tricoul cu fotografia surorii lui din CeruriFOTO: EPA

Naționala de tineret a reușit una dintre cele mai spectaculoase și frumoase victorii din istoria fotbalului românesc. Victoria cu 4-2 obținută în fața Angliei la turneul final al Campionatului European nu era posibilă fără ziua de geniu a lui Florinel Coman, dar nici fără extraordinara evoluție din poartă a lui Andrei Radu.

În vârstă de 22 de ani, portarul naționalei noastre a fost cu adevărat ”Îngerul păzitor” ar buturilor, salvând cel puțin cinci goluri ca și făcute la șuturile înșelătoare ale englezilor. Dincolo de antrenamentele pe care le face la Genoa, acolo unde a devenit, la doar 21 de ani, titular în Serie A, apărând în 33 de meciuri poarta echipei pe care a salvat-o de la retrogradare, prestația sa are și o altă explicație: el este vegheat și ajutat, din Ceruri, de sora lui mai mare, Alexandra. Fostă campionă națională la dans sportiv până la vârsta de 9 ani, ea a decedat la doar 14 ani, în 2006, din cauza unei boli a sistemului imunitar și este considerată de portarul nostru adevăratul lui înger păzitor. În momentul tragediei, Andrei avea numai 9 ani și, așa cum mărturisea mama lui într-un reportaj sfâșietor publicat în Gazeta Sporturilor în 2012, a fost foarte afectat de dispariția Emei, așa cum i se spunea în casă. ”A fost un şoc mare pentru el atunci. Când m-a văzut intrând pe uşa casei a sărit în sus de bucurie. Era convins că rugăciunile lui făcute timp de 55 de zile, cât am stat în spital cu fata, i-au fost ascultate. S-a întunecat însă brusc când şi-a dat seama că Ema, cum îi spunem noi Alexandrei, nu era cu mine”, a rememorat pentru sursa citată mama portarului.

De atunci, cât a fost mic, el a purtat pe sub echipament un tricou cu poza Emei. Iar acum, la finalul meciului câștigat cu Anglia, Andrei Radu l-a arătat întregii tribune. Pentru că ea este îngerul lui păzitor și simte, încă de când era mic, că îi dă acea putere de care are nevoie atunci când totul pare pierdut. ”La un meci cu Academia Hagi eram în spatele porţii lui Andrei, iar Ianis Hagi se pregătea să execute un penalty. Andrei s-a întors spre mine, s-a închinat şi mi-a zis: «Ema e Sus şi mă veghează! Voi apăra». A parat şutul, apoi mi-a spus «Am simţit că a fost o altă mână în calea mingii»”, și-a mai amintit, acum câțiva ani, mama căpitanului naționalei de tineret. Cu siguranță, la fel stau lucrurile și la acest turneu final, iar acesta este și motivul pentru care Andrei Ionuț Radu a simțit nevoia ca acum, după ceea ce el a numit ”cea mai mare victorie din cariera mea” să îi mulțumească și public celei care va fi alături de el, din Ceruri, toată viața.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net