Andone, la Dinamo: schimbă jumătate din primul 11!

Ultima actualizare:

    Ioan Andone e aproape de despărţirea de Dinamofoto: fcdinamo.ro
Ioan Andone e aproape de despărţirea de Dinamofoto: fcdinamo.ro

Noul antrenor al celor de la Dinamo, Ioan Andone, a declarat că vrea să transfere doi portari cu experienţă şi cinci jucători de câmp. În plus, el le-a făcut oferte lui Eric Bicfalvi şi Ante Puljici, cărora le expiră contractele, şi lui Hatem Abd Elhamed, care a evoluat la echipă anul trecut.

"Îi mulţumesc lui Ionuţ Negoiţă pentru oferta pe care mi-a făcut-o, nu mi-a luat prea mult timp să mă gândesc. Ţinând cont de ceea ce s-a realizat anul acest, eu cred că suporterii dinamovişti merită o echipă campioană. O să încercăm anul acesta. Vom face totul, împreună cu jucătorii, să ajungem campioni. Este greu, nimic nu e uşor în viaţă, dar pe mine niciodată nu m-a speriat munca. Cunosc destul de bine lotul, mă bucur că foarte mulţi jucători şi-au manifestat dorinţa de a rămâne, pentru că eu nu sunt adeptul schimbărilor masive la o echipă. Trebuie să aduci jucători numai acolo unde ai nevoie. Dinamo are jucători tineri foarte buni, care au fost împrumutaţi. Le-am făcut o analiză, urmând ca la începutul sezonului cel puţiin şase să rămână cu noi. Mai ales că în acest sezon va fi regula cu cel puţin un jucător sub 21 de ani în teren. În privinţa lotului pot spune că au fost trimise oferte înspre Eric Bicfalvi, Puljici şi Elhamed.

Sunt primii trei jucători contactaţi. Avem nevoie de ei, sunt jucători buni, Elhamed este unul dintre jucătorii care au făcut minuni aici, să vedem dacă îşi doreşte să revină. Nu vor fi multe schimbări, dar cred că putem face lucruri frumoase pentru suporterii noştri. Liste sunt, acum trebuie să vedem şi ce vor jucătorii, până la data reunirii mai este timp. Eu vreau să aducem doi portari şi cinci jucători de câmp, cam asta este. Ne trebuie doi portari cu experienţă şi pot fi patru sau şase de câmp. Analizăm tot ce e bun", a declarat Ioan Andone.

Antrenorul a vorbit şi despre lupta pentru titlu: "Înseamnă foarte mult pentru mine această revenire, mi-aş dori să fie o nouă etapă pentru club împreună cu mine, ne dorim foarte mult campionatul. Eu nu am venit la Dinamo pentru bani, nu am avut multe discuţii cu domnul Negoiţă pe această temă. Am vorbit despre ceea ce avem de făcut. Trebuie să alegem jucătorii cu caracter, care ştiu ce e istoria şi tradiţia lui Dinamo, să facem nişte campioni. La titlu ne batem cu Steaua, Astra, Viitorul, Pandurii, cele care au fost în play-off sezonul ăsta. La CFR şi ASA ştiţi ce probleme sunt".

Nu l-a lucrat pe la spate pe Rednic

Referitor la relaţia de prietenie pe care o are cu predecesorul său, Andone a spus: "Nu am mai vorbit în ultima perioadă cu Mircea Rednic, o să vorbim, o să-l sun. Dar aşa vrea să nu creadă că l-am lucrat pe la spate. Eu am spus tot timpul că dacă rămâne liber Dinamo mă tentează. Aşa cum pe oricine tentează echipa naţională dacă domnul Iordăneascu vrea să se oprească. Sunt lucruri fireşti".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net