Andone, de la retrogradare în Liga Campionilor

Ultima actualizare:

    Andone a marcat  12 goluri pentru  Deportivo La Coruna  în acest sezonFoto: EPA
Andone a marcat 12 goluri pentru Deportivo La Coruna în acest sezonFoto: EPA

Florin Andone a fost principalul atacant al lui Deportivo La Coruna în sezonul încheiat recent de acesta cu 12 goluri marcate. Galicienii au însă mari probleme financiare şi vor să-l vândă pe internaţionalul nostru, profitând de cota de piaţă a acestuia aflată în continuă urcare.

După ce s-a vorbit de Espanyol şi Lazio ca posibile destinaţii pentru Andone, Sporting Lisabona s-a înscris şi ea în cursă, locul 3 din Liga Sagres oferind pentru român în jur de 10 milioane de euro. La prima vedere, mutarea sună frumos pentru Andone, românul trebuie să ia în calcul şi alte aspecte! Faţă de Deportivo, cu care s-ar bate probabil şi la anul pentru salvarea de la retrogradare, Sporting îi oferă şanse la trofee, dar nu şi postul de titular. La Lisabona concurenţa e mare! Olandezul Bas Dost, golgheterul campionatului cu 34 de reuşite, e atacantul numărul 1, dar e posibil ca acesta să plece. Oricum, la echipă mai sunt costaricanii Joel Campbell şi Brian Ruiz, batavul Luc Castaignos, dar şi tinere speranţe mereu promovate de antrenorul Jorge Jesus, ca Gelson Martins, Matheus Pereira şi Daniel Podence.

Dacă va ajunge pe Alvalade, Florin Andone va călca pe teren bătătorit! Drumul său spre Sporting a fost deschis cu mult timp înainte de Marius Niculae, fostul dinamovist jucând în capitala Portugaliei între 2001 şi 2005. „Săgeată” a avut o perioadă excelentă la Lisabona, în 2002 câştigând Cupa, campionatul şi Supercupa, iar în 2005 jucând finala Cupei UEFA. De titlul „leilor” din urmă cu 15 ani se leagă şi numele lui Ladislau Boloni, antrenorul lui Niculae şi compania din acele vremuri. Istoria îl obligă astfel pe Andone, 24 de ani, care trebuie să facă o alegere foarte grea în această vară.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net