Andone are zilele numărate la Dinamo

Ultima actualizare:

    Dinamo sub conducerea  lui Ioan Andone  traversează o perioadă  foarte slabă
Dinamo sub conducerea lui Ioan Andone traversează o perioadă foarte slabă

Ioan Andone are contract cu Dinamo până în vara viitoare şi orice parte care rupe înţelegerea unilateral până la termen achită o clauză de 150.000 de euro. Însă obiectivul fixat, titlul sau podiumul în Liga I, e ca şi ratat, iar şefii îl pot îndepărta gratis.

„Câinii” nu au acumulat niciun punct în acest an de la reluarea campionatului. Viitorul, şi acum Chiajna, i-au depăşit cu acelaşi scor, 2-1. Astfel, Dinamo îşi menţine locul şase, ultimul ce duce în play-off, cu 32 de puncte, dar în acest ritm doar un miracol va face ca roş-albii să se lupte pentru titlu, în prezent fiind o candidată pentru play-out, acolo unde echipele se zbat să evite retrogradarea.

Şefii caută explicaţii şi marți, 14 februarie, chiar l-au convocat pe tehnician la o şedinţă. El le-a transmis că nu are la dispoziţie lotul cerut, din contră, i-au plecat oameni de bază, ca Lazăr şi Rotariu. I s-a replicat că ştia de la bun început că bugetul va fi asigurat din vânzarea de fotbalişti, iar înlocuirea lor va fi cu unii liberi de contract şi care să accepte salarii mici. După acest capitol mai aprins al discuţiei, s-a decis acordarea unei noii şanse. Andone rămâne în funcţie, însă e obligat să bată acasă pe FC Botoşani. Meciul e crucial fiindcă un succes al moldovenilor i-ar aduce la aceeaşi linie de clasament, 32 de puncte, cu roş-albii. Mai mult, Astra e acum lângă Dinamo, singura diferenţă fiind că bucureştenii au un golaveraj mai bun, dar giurgiuvenii au o partidă mai puţin disputată, cea cu Poli Iaşi, amânată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Sezonul regulat se încheie peste trei runde, iar Andone trebuie să învingă pe Botoşani, CS U Craiova şi Pandurii, primul pas fiind depăşirea trupei moldave. În cazul în care antrenorul actual nu va reuşi, va fi demis, cu menţiunea că nu va primi nimic din clauza de reziliere de 150.000 de euro. 

Paragraful respectiv a fost introdus în contract pentru ca nici una dintre tabere să nu desfacă unilateral înţelegerea înaintea scadenţei, adică vara viitoare. Însă pentru ca antrenorul să nu aibă griji era necesar să-şi îndeplinească obiectivul impus, titlul sau locul secund, ceea ce în momentul de faţă pare imposibil.

„E un dezastru, suntem de cascadorii râsului. Numai o minune ne mai poate duce în play-off. Echipa e dereglată din cauza schimbărilor multe. Câţi jucători a trebuit să schimb de când a început sezonul?”, a tunat Andone. Apoi, a recunoscut: „Să vedem dacă mai rămân. Am spus de la început că am obiectiv locul unu – doi şi dacă nu-l realizez, contractul se rupe”. Favorit să preia locul lui Andone e Cosmin Contra, liber de contract şi bun prieten cu directorul general al roş-albilor, Adi Mutu.

simeon stalpnicul png

Apărat de oamenii de fotbal

simeon stalpnicul png

Fostul şef al LPF, Dumitru Dragomir, şi chiar antrenorul care l-a învins la Chiajna, Dan Alexa, au făcut scut în jurul „Fălcosului”. „Toată lumea dă în Andone, dar el săracul are echipă de divizia B. Ceccarelli, dacă era bun, juca în Italia, celălalt, Dielna, juca în Franţa”, a spus Dragomir. „Ce vină are Andone când jucători i-au fost vânduţi şi aţii i-au fost aduşi târziu? Nu e magician”, a afirmat şi omul de pe banca tehnică a celor de la Concordia.

Răzbunarea lui Bărboianu

simeon stalpnicul png

Fundaşul Chiajnei, Ştefan Bărboianu, a avut o prestaţie foarte bună în meciul cu Dinamo, 2-1, iar după joc a avut un mesaj pentru acţionarul roş-albilor, Ionuţ Negoiţă. Fotbalistul nu a uitat că a fost dat afară de la „câini” în urma acuzaţiilor că ar fi trucat un meci cu Steaua. „Dumnezeu există şi-i mulţumesc că e al patrulea meci de când am plecat de la Dinamo şi câştig împotriva omului care m-a batjocorit, care m-a făcut să mă simt foarte urât, atât eu, cât şi familia mea. Cu Dinamo o să ne întâlnim în play-out”, a tunat Bărboianu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net