Anamaria Prodan are echipă de fotbal. Câți bani a plătit pentru 50% din clubul AFC Hermannstadt

Ultima actualizare:

    Anamaria Prodan, alături de Claudiu Rotar, patronii FC HermannstadtFOTO: Instagram
Anamaria Prodan, alături de Claudiu Rotar, patronii FC HermannstadtFOTO: Instagram

Anamaria Prodan a reușit să-și mai îndeplinească un vis: a devenit patroană de echipă. Ea a cumpărat 50% din acțiunile prim-divizionarei FC Hermannstadt. Chiar dacă ea va conduce clubul, în acte este trecută fiica sa, Rebecca.

”Fata mea, de 21 de ani, va fi numărul 1, iar eu o voi ajuta. Va fi cea mai tânără conducătoare din fotbalul românesc”, a declarat impresara la Digi Sport după ce a devenit proprietară. Din câte se pare, această mișcare a fost făcută pentru ca funcția de conducător la Hermannstadt să nu se suprapună cu cea de impresar, acolo unde soția lui Laurențiu Reghecampf a făcut carieră. ”Voi continua să fac asta până o să îmbătrânesc. Am jucători de vândut și cariere de construit. La Hermannstadt, prioritatea va fi atragerea sponsorilor”, a mai spus Anamaria Prodan.

Cine este Rebecca Prodan, cea care conduce FC Hermannstadt

Rebecca Prodan a făcut baschet de performanță, jucând cu mare succes în campionatul universitar nord-american (NCAA), până când, în urmă cu 7 luni, a suferit o accidentare urâtă care a îndepărtat-o de teren. Ea studiază design-ul vestimentar la Milano și este un fotomodel de succes, prezentând pe scene din țară sau străinătate creațiile multor designeri renumiți.

Conform unor surse citate de AntenaSport, Anamaria Prodan a plătit pentru 50% din acțiunile clubului FC Hermannstadt suma de un milion de euro. Celălalt patron al echipei este Claudiu Rotar, un bun prieten al impresarei.

Prima fotografie a celor doi patroni de la FC Hermannstadt, Anamaria Prodan si Claudiu Rotar
Prima fotografie a celor doi patroni de la FC Hermannstadt, Anamaria Prodan si Claudiu Rotar

FC Hermannstadt s-a înființat în 2015

FC Hermannstadt este unul dintre cele mai tinere cluburi din prima ligă. Înființată de primăria Sibiu, în 2015, și înscrisă în Liga a IV-a, formația a promovat în fiecare an în divizia valorică superioară, astfel că din sezonul 2018/ 2019 joacă pe prima scenă. Anul trecut, formația s-a salvat de la retrogradare în barajul de supraviețuire, în dauna Universității Cluj. Cea mai mare performanță a echipei o reprezintă calificarea în finala Cupei României în sezonul 2017/ 2018, atunci când era în Liga 2. A fost învinsă în ultimul act de Universitatea Craiova, scor 2-0.

Care este obiectivul imediat al Anamariei Prodan la FC Hermannstadt

În ceea ce privește planurile pe care le are la clubul sibian, Anamaria Prodan spune că primul obiectiv este să salveze echipa de la retrogradare, după care, în sezonul următor, să intre în play-off. ”Va fi la fel ca în străinătate. Jucătorii nu vor avea lipsuri. Antrenorul Vasile Miriuță nu trebuie să se teamă pentru postul său. Important acum e să rămânem în prima divizie, ne concentrăm eforturile pentru asta. Cunosc jucătorii, pe mulți îi impresariez, iar la vară vom renegocia contractele. Apoi, vreau să lupt pentru primele șase locuri în Liga 1. Intru să fac performanță, vreau să se întâmple asta”, a mai anunțat Anamaria Prodan la Digi Sport.

Prima măsură luată de Anamaria Prodan ca patroană: a concediat președintele

Prima mișcare făcută de Anamaria Prodan după achiziționarea acțiunilor de la Hermannstadt a fost să îi concedieze pe cei doi oameni din conducerea clubului cu care a mai avut divergențe în trecut: președintele Iuliu Mureşan şi mâna lui dreaptă, directorul de scouting Răzvan Zamfir. Așa cum s-a arătat într-un comunicat al clubului postat pe pagina de Facebook, celor doi le-au fost reziliate contractele.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net