„Americanul” Mitriţă intră în zona Euro! Gol fabulos marcat la New York

mitrita.jpg

Alex Mitriţă

Alexandru Mitriţă e cel mai în formă tricolor înaintea debutului în preliminariile Euro 2020, sâmbătă în Suedia.

Fostul mijocaş al Craiovei a marcat duminică primul său gol pentru echipa americană New York City FC, Alex Mitriţă fiind principala armă ofensivă cu care naţionala României va aborda „dubla” cu Suedia (23 martie) şi Feroe (26 martie).

Veştile proaste primite în ultima perioadă de selecţionerul Contra (problemele medicale ale lui Florin Andone, Chiricheş şi Ţucudean) sunt compensate oarecum de forma execelentă dovedită peste Ocean de Alexandru Mitriţă. „Americanul” naţionalei României a fost duminică MVP-ul meciului New York – Los Angeles (2-2), Mitriţă deschizând scorul în urma unei faze superbe. „Mitriţă a străbătut defensiva celor de la LA pe partea stângă, după care a intrat în centru şi a şutat puternic şi imparabil în plasă”, a notat site-ul oficial al grupării newyorkeze. „A fost primul gol al românului la noua sa echipă, el fiind aproape de a marca din nou două minute mai târziu, din lovitură liberă”, au mai scris americanii. „Sunt foarte fericit pentru golul marcat în faţa fanilor noştri. Îmi mai trebuie timp, nu sunt la sută la sută”, a declarat Mitriţă. „E la 80 la sută din potenţialul fizic, nu e în formă maximă”, a confirmat antrenorul lui Alex, spaniolul Torrent. Întors în România pentru debutul naţionalei în preliminariile Euro 2020, Alex Mitriţă se va lupta mai întâi cu diferenţa de fus orar dintre cele două continente, astfel că va intra treptat în programul selecţionerului Contra.

După ce a spart gheaţa pentru NYCFC, Mitriţă poate face acelaşi lucru şi la naţionala României, sâmbătă, în meciul cu Suedia de la Stockholm. Până în prezent, mijlocaşul de 24 de ani a strâns şase selecţii sub tricolor, fără să marcheze vreun gol.

Loading...