Amendă de 25 de milioane de euro pentru cele şase cluburi engleze implicate în proiectul Superligii Europene

premier-league-epa-efe-h_56586992.jpg

Premier League
Premier League
Foto: Guliver / GettyImages

Lansat în primăvară, proiectul Superligii Europene a eșuat după câteva zile. Mai precis după ce echipele engleze au anunțat că se retrag. Acest gest n-a rămas, însă, fără urmări. Premier League a anunțat, deunăzi, că Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United şi Tottenham vor fi nevoite să achite, împreună, o amendă de circa 25 milioane de euro.

Potrivit presei insulare, grupările engleze care s-au înscris în proiectul Superligii europene au ajuns la un acord financiar cu Premier League. "Cele şase cluburi implicate în proiectul de a forma o Superligă europeană au recunoscut din nou că acţiunea lor a fost o greşeală şi şi-au reconfirmat angajamentul faţă de Premier League şi viitorul fotbalului englez. Acestea și-au cerut scuze, din toată inima, susţinătorilor lor, altor cluburi, Premier League şi federaţiei (Football Association)", se arată într-un comunicat al Premier League.
Mai mult decât atât, în semn de bunăvoinţă, toate cele şase cluburi au convenit să facă o donaţie de 25 de milioane de euro, care va fi alocată în special "investiţiilor în sprijinul suporterilor, fotbalului local şi programelor comunitare”, a precizat comunicatul. Cluburile în cauză au acceptat, de asemenea, schimbarea regulamentului. Acest lucru presupune că o viitoare acţiune similară va fi pedepsită cu o sancțiune de 30 de puncte în Premier League şi cu o amendă suplimentară de 28 de milioane de euro pentru aceste şase cluburi. "Premier League şi FA au lucrat îndeaproape împreună şi acest acord pune capăt investigaţiilor în această afacere", s-a concluzionat în comunicatul PL.
Luna trecută, Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) a anunţat că va dicta sancţiuni financiare împotriva a 9 dintre cele 12 cluburi din spatele proiectului eşuat. Aceste nouă cluburi, printre care se numără și cele 6 cluburile engleze, au fost de acord să renunţe la 5% din veniturile lor din competiţiile UEFA pentru un sezon şi să plătească împreună 15 milioane de euro pentru a sprijini fotbalul local şi echipele de tineri din Europa.
Pe de altă parte, 3 cluburi (FC Barcelona, Real Madrid şi Juventus Torino) nu au semnat această declaraţie. UEFA a decis să deschidă "proceduri disciplinare”, în 25 mai, ameninţând cele trei grupări cu sancţiuni pentru "o posibilă încălcare a cadrului legal al UEFA". Miercuri, Comisia de Apel UEFA a decis să suspende această procedură "până la noi ordine". Potrivit presei europene, Barcelona, Real Madrid și Juventus riscă până la o excludere din competițiile europene pentru unul sau mai mulți ani.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1