«Am consumat trei pixuri tot liceul!»

Ultima actualizare:

    Fotbalistul Nicolae  Vasile spune că vrea să  se înscrie la trei facultăţi
Fotbalistul Nicolae Vasile spune că vrea să se înscrie la trei facultăţi

Bac-ul se ia greu şi dacă n-ai altă treabă decât să înveţi tot liceul. Dar, ce se întâmplă atunci când esti sportiv profesionist şi ai două antrenamente pe zi, după care nu mai poţi să stai nici în picioare, darămite să citeşti? Am încercat să aflăm asta de la un fotbalist cunoscut.

Vasile Nicolae este un produs 100% al Rapidului şi un jucător de bază al echipei care a promovat recent în Liga I. Odată cu această performanţă, „Niky" susţine în aceste zile şi examenul de absolvire a clasei a XII-a la Liceul Feroviar „Mihai I", din Bucureşti. Până acum, totul a mers perfect, dar greul abia urmează.

„Am dat destul de rar pe la şcoală din cauza fotbalului. Nu cred că am consumat mai mult de trei pixuri în tot liceul. Am încercat să rămân, totuşi, conectat şi la carte. La Limba Română - oral am luat calificativul «Experimentat», iar la proba cu calculatorul, la fel. Nu cred că voi avea probleme nici la Limba Engleză, doar nu ni se spune degeaba «Generaţia fast-food»", se amuză fundaşul stânga al giuleştenilor.

Acesta îşi dezvăluie însă şi temerile cu privire la probele scrise pe care le va susţine în această săptămână. „De Istorie mi-e cel mai frică. Sunt prea multe date de reţinut şi acolo n-ai ce să aberezi. Ori şti, ori nu. Nici la Limba Română nu va fi uşor, dar, dacă îmi cade Luceafărul lui Eminescu sau orice altă poezie, m-am scos. Sunt tare pe domeniu. Mai romantic, aşa, ca Rapidul", spune Nicolae, care şi-a dezvăluit şi planul pentru cazul fericit în care iese cu bine din Bacalaureat.

''Vreau să mă înscriu la trei facultăţi: Educaţie, Fizică şi Sport. Ar fi şi păcat. Doar nu mă vedeţi la Drept sau la Cibernetică?", glumeşte acesta. Săptămâna aceasta, toţi cei 121.000 de candidaţi dau, pe rând, aceeaşi probă, cea de competenţă digitală, iar luni, 23 iunie, va începe evaluarea la limbile străine, care se va încheia abia în 27 iunie. Probele „de foc", de care se tem toţi absolvenţii, sunt cele scrise, care sunt programate începând din 30 iunie.

Kate şi fiul lui Chef Remus Nica, în focurile examenelor

Kate a dat lovitura cu piesa "Din vina ta" şi pregăteşte un nou single. Dar, până atunci, dă Bac-ul. La Română - oral, a luat calificativul "Experiementat".

"Am avut parte de o întâmplare amuzantă. Când profesoarele din comisie m-au recunoscut, m-au rugat să le cânt ceva", ne-a declarat Kate, cântăreaţa de 18 ani.

Emoţii are şi Chef Remus Nica, maestrul bucătar pe care îl vedeţi la „Cireaşa de pe tort", de la Prima TV. Şi fiul său, Hugo, dă Bac-ul, dar la Paris, unde studiază.

„Materia la care are emoţii mari este Matematica, dar se pricepe foarte bine la Geopolitică. Vrea să urmeze Institutul Universitar Tehnologic", ne-a explicat Remus Nica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net