Alves, cel mai titrat jucător din istoria fotbalului

dani_alves_h_54234548.jpg

Brazilianul a ajuns la 36 de trofee câştigate în carieră, fapt pe care nu l-a mai reuşit niciun fotbalist din lume
foto: EPA

PSG a câştigat sâmbătă Cupa Ligii Franţei după 3-0 cu Monaco, dar acest trofeu a fost mai important pentru fundaşul brazilian în vârstă de 34 de ani.

Daniel Alves a avut şansa să ridice deasupra capului a 36-a cupă din carieră, record absolut de când se joacă fotbal pe această planetă. Până la finala de la Bordeaux, Alves se afla pe aceaşi treaptă cu legendarii Kenny Dalglish şi Ryan Giggs, toţi cu câte 35 de trofee câştigate în activitate. Sud-americanul aleargă de acum singur în această cursă şi poate duce recordul la cifra 38, având în vedere că PSG are titlul în buzunar în Liogue 1 şi în Cupa Franţei e în semifinale, iar celelalte trei echipe rămase în competiţie sunt Caen, Les Herbiers şi Chambly. Dintre toate, cele mai valoroase sunt cele trei Ligi ale Campionilor câştigate cu Barcelona în 2009, 2011 şi 2015, şi cele două Cupe UEFA câştigate cu Sevilla în 2006 şi 2007. Nici cele şase titluri din Spania şi eventul obţinut în 2017 cu Juventus, în Italia, nu sunt probabil departe de inima lui.

Loading...

Citește și

  • Mulţi au strâmbat din nas când au auzit de transferul suedezului în Major Soccer Leage, prima ligă de fotbal nord-americană, dar realitatea îi dă dreptate jucătorului.

  • Gabriel Torje a fost adus pentru lupta la titlu, dar după ce s-a ratat play-off-ul şi obiectivul a devenit salvarea de la retrogradare ceva s-a întâmplat între el şi club. Fiecare dintre părţi aruncă vina către celălalt, dar un lucru este cert. Nici această „ciorbă reîncălzită” n-are gust bun, iar alb-roşii ar fi trebuit să fi învăţat deja această lecţie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1