Alin Chița, pe urmele lui Dică

Ultima actualizare:

    Chița visează să îi calce pe urme lui Dică
Chița visează să îi calce pe urme lui Dică

A jucat trei ani alături de Dică și visează să îi calce pe urme. Fostul căpitan al lui FC Argeș, Alin Chița, a devenit antrenorul singurei echipe bucureștene din Liga a doua, Metaloglobus.

Spre deosebire de Dică, Chița a fost secund la marea rivală a lui FCSB, Dinamo. Iar ca fotbalist a ajuns până în China și Arabia Saudită.

”Oriunde mergi, fotbalul e același, are aceeași limbă. În schimb, observi mai multe metode de a îmbunătăți calitatea fotbalistului, iei contact cu alți oameni, cu alte idei. Consider că e un lucru bun în dezvoltarea personală ca antrenor. (...) Îmi doresc lucruri frumoase, îndrăznețe la Metaloglobus.”

Chița o preia pe Metaloglobus de pe locul al 13-lea, de la un fost coleg și simbol al lui FC Argeș, Bogdan Argeș Vintilă, dar sezonul viitor și-a propus să atace promovarea. "Sunt mulțumit de infrastructura găsită la Metaloglobus, am avut parte de teren bun în cantonament și sală de forță ok. Băieții erau cu moralul mai jos după ultimele șase etape, dar am avut discuții individuale cu ei și i-am încurajat", a punctat Chița.


    Alin Chița
Alin Chița

Dică i-a sărit în ajutor și i-a împrumutat unul dintre cei mai talentați juniori ai lui FCSB. Paul Szecui are 17 ani și a apucat să debuteze pentru roș-albaștri în Cupa României. La Metaloglobus, au mai sosit Iulian Roșu, care a jucat doi ani la FCSB și a luat campionatul cu Astra, și Constantin Ispir, care a cucerit Cupa României cu Voluntari.

  ”Cu siguranță că am nevoie de experiența fiecărui jucător, cu siguranță că ce au dezvoltat la FCSB sau la echipele unde au fost în prima ligă ne va ajuta. (...) Sunt două obiective, unul personal și unul al conducerii: să încercăm să creăm o echipă competitivă și să o ridicăm din partea inferioară a clasamentului, iar cel personal e să termin în primele zece locuri.”

Metaloglobus va începe partea a doua a sezonului din Liga2 pe terenul celor de la Pandurii Tg.Jiu (sâmbătă, 24 februarie, ora 11.00, etapa 22).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net