Alibec face cât cinci dinamovişti

Ultima actualizare:

    Alb-roşii vând tot  şi nu cumpără minic.  După ultimele plecări,  situaţia e dramatică
Alb-roşii vând tot şi nu cumpără minic. După ultimele plecări, situaţia e dramatică

Dinamoviştii şi-au împrumutat acum golgheterul, pe Vali Lazăr, în Qatar, la Al Sailiya. Vor încasa 200.000 de euro pentru această mutare, suma fiind mărunţiş faţă de câştigurile altor echipe cu pretenţii din Liga I.

Cei din „Ştefan cel Mare” susţin că se luptă pentru titlu în competiţia internă şi că vor să revină în cupele europene. Adică îşi doresc performanţă, însă deciziile lor arată opusul. Nu au cumpărat nimic, în schimb de la startul sezonului şi până acum au rămas fără 18 inşi. E adevărat că doar câţiva au contat, dar unii erau oameni importanţi. Miha Mevlja, Paul Anton, Andrei Marc au plecat în vară, iar acum Harlem Gnohere şi Vali Lazăr au părăsit şi ei „haita”. Pentru toţi s-a încasat 1,5 milioane de euro. Iar politica de transferuri pare să continue pe aceeaşi linie: plecări masive, pe bani puţini.

În schimb, celelalte cluburi care şi-au anunţat candidatura în lupta pentru titlu renunţă greu la jucătorii lor şi, atunci când o fac, îşi umplu conturile. Exemplul cel mai clar este al Astrei, echipă ce a renunţat la Denis Alibec în favoarea Stelei pentru 2,04 milioane de euro. Concret, giurgiuvenii au obţinut de pe urma unui singur jucător cu peste 500.000 de euro faţă de cât au luat „câinii” pentru aproape o jumătate dintr-un prim 11. Oricum, la acest capitol, dinamoviştii pierd în faţa multor formaţii cu pretenţii, iar ca exemple, pe lângă Astra, putem adăuga Viitorul, care l-a cedat pe Ianis Hagi pentru 2 milioane de euro la Fiorentina, sau pe CS U Craiova, oltenii încasând 1,3 milioane de la Sparta Praga când l-au trimis acolo pe Vătăjelu.

„Mă bucur că ajung în Qatar, sper să joc cât mai bine şi cei de acolo să activeze clauza de cumpărare. Am 28 de ani, m-am gândit la viitorul familiei mele, iar colegii de la Dinamo mi-au urat să nu mă mai întorc, ştiind că în Qatar eu voi avea un viitor foarte bun”, a explicat Lazăr, după împrumutul până în vară la Al Sailiya. “Le doresc dinamoviştilor să câştige Cupa Ligii, Cupa României, iar în campionat să termine în primele trei, aşa era obiectivul pus la început. Bine, dacă vor câştiga majoritatea partidelor rămase, s-ar putea lupta şi pentru titlu”, a mai spus mijlocaşul, care la arabi va primi 20.000 de euro lunar.

Andone: «Îi pierdem repede şi alţii vin greu»


    Ioan Andone
Ioan Andone

Dinamoviştii au plecat în cantonamentul din Spania, iar antrenorul Ioan Andone le cere şefilor să aducă jucători. “Când rămâi fără un jucător, te gândeşti pe cine mai ai în lot. Acum, în locul lui Lazăr e Patrick Petre, e May, Olteanu, dar căutăm şi fotbalişti străini. Aştept un fundaş central, un mijlocaş… Sunt negocieri, cei din club vor să aducă jucători, dar parcă îi pierd repede şi alţii vin mai greu”, a spus Andone.

image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net