Alexe, mai tare decât Milan şi Juventus

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Marius Alexe s-a adaptat repede la nivelul Seriei A şi face furori la nou promovata Sassuolo. După ce a înscris două goluri într-un amical cu nişte amatori, jucătorul de 23 de ani a evoluat încântător şi în faţa lui Milan şi Juventus.

Trofeul TIM se dispută de obicei între Milan, Juventus şi Inter, dar ultimii au refuzat anul acesta. În locul lor a fost invitată nou-promovata Sassuolo, iar Alexe s-a văzut din start în faţa unor giganţi. În meciurile care s-au defăşurat în reprize de 45 de minute fiecare, românul a jucat toate miutele şi a fost foarte apreciat, deşi a ratat un penalty la loviturile de departajare în faţa lui Juventus.

Cu AC Milan au câştigat însă cu 1-0, iar Alexe a ridicat deja un trofeu deasupra capului, deşi e de puţin timp în Italia. Aceste evenimente n-ar fi fost însă posibile dacă Ianis Guda nu l-ar fi descoperit pe Alexe în urmă cu 13 ani. „În 2000 eram antrenor la grupa '90 a Centrului de Copii şi Juniori de la Dinamo. A fost o selecţie şi am oprit 20 de jucători, printre ei fiind şi Marius. Era firav, dar avea viteză şi tehnică nativă. De la vârsta de zece ani îl obligam să dribleze până la poarta adversă şi să înscrie, iar de la 14 ani s-a impus ca lider al generaţiei sale şi a câştigat şi foarte multe titluri de golgheter la turneele din străinătate", a afirmat acesta.

Guda a dezvăluit cine i-a salvat cariera atacantului

Marius Alexe a fost împrumutat în 2009 de Dinamo la Astra, echipă unde a şi debutat în Liga I. Totuşi, nu a stat mult la „astrali". „Dinamo avea nevoie de un atacant şi Cristi Borcea îi cerea sfatul lui Gică Hagi. El i-a spus că nu trebuie să mai caute pentru că-l are deja, e Alexe. A doua zi, Marius s-a întors la Dinamo", a povestit Ianis Guda, antrenorul care l-a propulsat pe atacant în fotbalul mare.

Inedit despre.... Marius Alexe

La juniorii lui Dinamo a fost monitorizat şi de cei de la AC MilanE fan Cristiano RonaldoŞi-ar dori un contract la Inter MilanoE în pas cu moda şi ascultă muzică houseFace meditaţii la italiană de câţiva ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net