Alexandru Mitriţă e leu doar cu iepuraşii. Cu Gaz Metan a marcat a patra dublă a sezonului

Ultima actualizare:

    Olteanul a marcat două goluri în partida cu Gaz Metan şi a ajuns la cota 13 în actualul sezon. Majoritatea au fost însă înscrise împotriva echipelor miciFOTO: Sportpictures.eu
Olteanul a marcat două goluri în partida cu Gaz Metan şi a ajuns la cota 13 în actualul sezon. Majoritatea au fost însă înscrise împotriva echipelor miciFOTO: Sportpictures.eu

CS U Craiova a pierdut ruşinos săptămâna trecută în faţa lui Dinamo, o echipă care nu bătuse pe nimeni de aproape două luni, iar oltenii intraseră iar în vrie. Trei puncte cu Mediaşul, în ultimul lor meci din 2018, au devenit astfel vitale pentru o iarnă liniştită în Bănie. Ele au venit greu, pe mâna golgheterului local, care loveşte însă, din păcate, doar cu trupele fără pretenţii.

Alexandru Mitriţă a înscris mai întâi dintr-o lovitură liberă deviată, în minutul 52, iar apoi dintr-un penalty scos tot de el cu trei minute înainte de final. Mijlocaşul l-a egalat astfel în clasamentul marcatorilor pe George Ţucudean, cu amendamentul că CFR-istul mai are un meci în acest an, cu FCSB, mâine seară. Spre deosebire de ardelean, care a rupt cam toate porţile adverse, indiferent de nume şi doar din acţiune, olteanul nu a fost zmeu decât cu cine şi-a permis. Pe lângă faptul că din cele 13 goluri, cinci au fost din penalty, cele mai multe din ele au venit cu echipele din eşalonul secund al Ligii 1, şi îi punem aici şi pe „câini”. Astfel, Mitriţă are patru duble în primele 21 de meciuri ale sezonului, cu Botoşani, Călăraşi, Dinamo şi Gaz Metan, şi a mai înscris câte o dată cu Voluntari, şi în tur şi în retur, din nou cu Gaz Metan, în vară, Poli Iaşi şi Astra. Nimic cu CFR Cluj, nimic cu FCSB şi nimic cu Viitorul, adică echipele din frunte şi principalele contracandidate la titlu.

Botoşani, victima preferată din Liga 1

E un aspect la care Alexandru Mitriţă ar trebui să se gândească bine în această pauză competiţională, mai ales că are la îndemână şi o altă statistică relevantă. Din cele aproape 100 de meciuri jucate până acum în Liga 1, de cele mai multe ori a rupt poarta Botoşaniului, de cinci ori, şi apoi pe cele ale Iaşiului, Astrei şi Viitorului, de câte patru ori. Mitriţă nu pare însă foarte afectat de aceste cifre, fotbalistul în vârstă de 23 de ani bucurându-se ca un copil de fiecare dată când reuşeşte să fie decisiv pentru echipa lui, indiferent de adversar. „Sunt fericit că am marcat şi că am putut să dedic reuşitele memoriei domnului Balaci. Ne-am dorit această victorie, după ruşinea cu Dinamo. Orice s-ar vorbi de rău de noi, noi rămânem o familie. Antrenorul are susţinerea noastră, e cel mai bun din Liga 1. Ne-a pus fotbalul pe masă, e normal să fim alături de el”, a declarat jucătorul după meciul cu Gaz Metan.

„Gardianul” Pleşca a salvat dezastrul

Craiova a ratat incredibil tot meciul împotriva Mediaşului, iar asta din cauza portarului oaspeţilor, Răzvan Pleşca. Şi în 10 oameni după eliminarea lui Fofana, Gazul a sperat la un punct pe paradele jucătorului în vârstă de 36 de ani, care a fost învins până la urmă doar din faze fixe. „Bătrânul Pleşca a fost un om cheie pentru ei, a avut intervenţii la care nu mă aşteptam. Îl felicit pe această cale, chiar a avut nişte parade impresionante”, a spus şi Mitriţă, cel a marcat până la urmă cu noroc în poarta sibianului.

Răzvan Pleşca a făcut un meci extraordinar la Craiova, dar Gaz Metan Mediaş a plect învinsă
Răzvan Pleşca a făcut un meci extraordinar la Craiova, dar Gaz Metan Mediaş a plect învinsă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net