Alexandru Chipciu, ameninţare pentru Steaua

Ultima actualizare:

    Mijlocaşul e la un pas de AnderlechtFoto: sportpictures.eu
Mijlocaşul e la un pas de AnderlechtFoto: sportpictures.eu

După aproape cinci ani petrecuţi în curtea Stelei, Alexandru Chipciu (27 de ani) e aproape de prima sa experienţă în străinătate, la Anderlecht, echipă care ar putea scoate vicecampioana României din drumul spre grupele Ligii Campionilor.

Presa belgiană a dezvăluit faptul că Steaua şi Anderlecht Bruxelles s-ar fi înţeles deja pentru transferul internaţionalului român în capitala Belgiei. Deşi preţul fixat de Gigi Becali pentru Chipciu era de minimum 4 milioane de euro, se pare că patronul roş-albaştrilor îl va lăsa pe mijlocaş să plece în schimbul unei sume de aproximativ 3 milioane de euro. Culmea, dacă Alex Chipciu va ajunge la Anderlecht, el ar putea juca primul meci oficial în tricoul “violeţilor” chiar împotriva Stelei, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, la finalul lunii iulie. Tragerea la sorţi a partidelor din această fază a competiţiei e programată vineri, când Anderlecht şi Steaua vor face parte din urne diferite, belgienii fiind cap de serie. Acesta este şi motivul pentru care Gigi Becali refuză deocamdată semnarea actelor, speriat de posibilitatea ca Steaua să fie eliminată din Liga Campionilor chiar de echipa lui Chipciu. “Oferta de la Anderlecht este reală, dar nu mi-a convenit. Au oferit 2 milioane de euro plus 1,2 milioane în funcţie de bonusuri, dar am refuzat. Eu vreau să fac performanţă, să joc în Europa”, a spus Becali. Discursul patronului stelist se va schimba însă cu siguranţă peste două zile, în cazul în care Steaua nu va da peste Anderlecht în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Anderlecht îl vrea şi pe Nicuşor Stanciu

16 sport dsc 2963 stanciu jpeg

Pe lângă Chipciu, Anderlecht a pus ochii şi pe Nicuşor Stanciu, însă discuţiile privindu-l pe decarul stelist sunt abia în faza iniţială. “Îl vor şi pe Stanciu, dar nu vând nimic. Eu am încredere în echipa mea, îmi pun baza în cei trei-patru, Chipciu, Stanciu, Popa, Hamroun. Asta e baza mea”, a susţinut Gigi Becali.

Croatul Ante Puljic s-a înţeles cu Becali

În privinţa defensivei, Gigi Becali a ţinut să-i liniştească pe fanii Stelei. “Varela nu mai pleacă. Are contract, nu mai e supărat. Zilele astea mai iau un fundaş central, este vorba de Puljic”, a precizat finanţatorul roş-albaştrilor. În vârstă de 28 de ani, croatul Ante Puljic a evoluat sezonul trecut la Dinamo, fiind unul dintre cei mai apreciaţi jucători din tabăra “câinilor”.

Adversarii Stelei în turul 3 preliminar

Şahtior Doneţk (Ucraina)Ajax Amsterdam (Olanda)Anderlecht Bruxelles (Belgia)Fenerbahce Istanbul (Turcia)Sparta Praga (Cehia)*Tragerea la sorţi are loc vineri.

Alex  Chipciu

  • Data naşterii: 18 mai 1989
  • Locul naşterii: Brăila
  • Post: Mijlocaş stânga
  • Echipa: Steaua, din 2012
  • Salariu: 30.000 de euro pe lună
  • Multiplu campion al României.
  • Valoare de piaţă: 2.000.000 €
  • Prezenţe în naţională: 23
  • Goluri la naţională: 3

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net