Alarmă la FCSB! Experimentele lui Dică au dat greş cu PAOK

Ultima actualizare:

    Albanezul Qaka n-a confirmat deocamdată la FCSB
Albanezul Qaka n-a confirmat deocamdată la FCSB

Cu o săptămână şi jumătate înainte de startul sezonului, Nicolae Dică are mai multe întrebări decât răspunsuri. Meciul cu echipa lui Răzvan Lucescu a scos la iveală carenţele din jocul roş-albaştrilor.

Confruntarea de luni cu PAOK Salonic a fost folosită de Nicolae Dică pentru a testa câteva „invenţii” născute în laboratorul FCSB din Olanda.

În acelaşi sistem 4-3-3 pe care vrea să-l implementeze în sezonul care vine, Dică a început meciul cu grecii cu Lucian Filip ca stoper şi cu Daniel Benzar pe poziţia de atacant lateral. De asemenea, i-a mai dat o şansă tânărului portar Vlad, în timp ce la mijlocul terenului a mizat pe tinereţea tridentului Nedelcu – Moruţan – Qaka.

Din toate aceste idei tactice n-a ieşit însă nimic bun. FCSB a primit două goluri uşoare în primele 10 minute, semn că defensiva nu se poate baza pe intervenţiile lui Vlad şi nici pe Filip ca fundaş central. Superioritatea netă a celor de la PAOK  afost stopată de Dică abia după pauză, atunci când au intrat piesele grele. Cu veteranii Pintilii şi Teixeira în „camera motoarelor” şi cu Dennis Man în faţă, lucrurile se prezintă mult mai bine, „perlele” Florin Tănase şi Moruţan trezindu-se şi ele la viaţă în formula din repriza secundă a FCSB-ului.

Antrenorul român al grecilor de la PAOK Salonic a avut cuvinte frumoase la adresa FCSB-ului, în ciuda startului de meci dezastruos. „Mi-a plăcut agresivitatea în care s-a disputat partida şi modul în care Steaua a făcut presing”, a declarat Răzvan Lucescu, care o pregăteşte pe PAOK pentru dubla de foc cu FC Basel din turul doi preliminar al Ligii Campionilor.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net