Alarmă falsă! Arena Națională nu va fi ocupată în proporție de 50% la meciurile din grupele Euro 2020

arena-nationala-gettyimages-144027432.jpg

Arena Națională va fi ocupată pe jumătate la meciul din optimile de finală
Arena Națională va fi ocupată pe jumătate la meciul din optimile de finală
Foto: Guliver / GettyImages

Anunțată de ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Carol Novak, informația că a fost crescut gradul de ocupare al Arenei Naţionale la meciurile din grupă a fost contrazisă de ,anagerul de comunicare al Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Mitroi. Această creștere va fi operată doar la partida din optimile de finală.

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă este adevărată informaţia prezentată de Novak la ProX, Mitroi a răspuns: "Nu, simplu. Hotărărea Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de ieri (miercuri, 9 iunie), hotărârea numărul 39, spune clar că este vorba despre meciul al patrulea, din optimile de finală, din 28 iunie, când suplimentarea de la 25 la 50 la sută se va face doar cu persoane vaccinate, care au trecut de schema completă acum zece zile şi dacă nu au trecut zece zile trebuie să se testete, dar tot să fie vaccinate".
Într-o intervenție la ProX, astăzi, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a spus că gradul maxim de ocupare a Arenei Naţionale la toate meciurie din cadrul Euro 2020 care vor avea loc la Bucureşti a fost mărit de la 25 la 50 la sută: 
"Ieri a fost aprobată această decizie.  Deci până la 50 la sută, de la 25 la 50 la sută. Spectatorii trebuie să fie vaccianţi. Se pot vaccina şi acolo, dacă prezintă test PCR de 72 de ore, test antigen de 24 de ore, poate să facă primul vaccin şi să intre pe stadion. Acestea sunt condiţiile. Aşteptăm să vedem şi organizatorul, pentru că timpul este foarte scurt pentru bilete, ca să obţinem mai multe bilete şi trebuie să vedem care vor fi ultimele noutăţi. Timpul este foarte scurt. Nu vreau să intru în detalii (n.r. - cum vor fi distribuite bieletele suplimentare). Trebuie întrebat FRF-ul, ei ştiu cel mai bine pentru că ei sunt în contact cu UEFA permanent", a spus Novak la ProX.
La această ediție a Campionatului European de fotbal, Arena Naţională din București va găzdui următoarele meciuri:
Duminică, 13 iunie 2021, la ora 19.00: Austria – Macedonia de Nord (Grupa C)
Joi, 17 iunie 2021, la ora 16.00: Ucraina – Macedonia de Nord (Grupa C)
Luni, 21 iunie 2021, la ora 19.00: Ucraina – Austria (Grupa C)
Luni, 28 iunie 2021, la ora 22.00:  locul 1 Grupa F – locul 3 Grupa A/B/C (optime de finală)

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1