Ai probleme cu jocurile de noroc? Cere ajutor! Acum ai cui!

Ultima actualizare:

    Odeta Nestor, preşedintele Oficiului pentru Jocuri de Noroc, a vorbit audienţeiFoto Click!
Odeta Nestor, preşedintele Oficiului pentru Jocuri de Noroc, a vorbit audienţeiFoto Click!

Miercuri, 2 septembrie, în deschiderea Entertainment Arena Expo 2015 a avut loc seminarul “Identificarea şi abordarea persoanelor cu probleme de joc” organizat de către programul “Joc Responsabil”, cu sprijinul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (O.N.J.N.).

Acesta a fost susţinut de către Dr. Cristian Andrei, consultant al programului “Joc Responsabil” şi Dr. Leliana Pârvulescu, coordonator al programului “Joc Responsabil”. În deschidere a luat cuvântul Odeta Nestor, Preşedintele O.N.J.N., ce a discutat despre implicaţiile legislative în materie de joc Responsabil. Seminarul care a reunit operatori din industria jocurilor de noroc, a tratat teme precum: importanţa responsabilităţii pentru o evoluţie sustenabilă a industriei, identificarea de către personalul sălii de joc a persoanelor cu probleme de joc la sloturi video, modul de acţiune al personalului sălilor de joc în legătură cu personalul cu problemele de joc. Seminarul este parte integrată a programului “Joc Responsabil” iniţiat de către asociaţiile de profil, ROMSLOT - Asociaţia Organizatorilor de Sloturi şi Romanian Bookmakers.

Întrunirea de la Romexpo vine în sprijinul pariorilor din România

”Jocul responsabil este responsabilitatea comună a guvernului, a operatorilor, a asociațiilor, a ONG-urilor și, totodată, a jucătorilor. Interesul nostru și al operatorilor nu este doar ca business-ul să crească, ci să crească într-un mediu sănătos și echilibrat. Vreau să vă asigur că O.N.J.N va rămâne un partener de încredere, care va milita pentru binele industriei și al comunității, dar și pentru ca expresia «joc responsabil» să nu fie un paradox.”, declară Odeta Nestor, Președintele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. “Mă bucur să văd dorinţa de implicare a industriei jocurilor de noroc în tema problemelor de joc. Identificarea persoanelor care se confruntă cu acestea poate conduce la o soluţionare mai rapidă a cazurilor. “Joc Responsabil” va continua să se dezvolte şi să găsească noi metode prin care va susţine persoanele cu probleme de joc.”, spune psihiatrul dr. Cristian Andrei, consultant al programului “Joc Responsabil”. „Am transmis întotdeauna mesajul că jocurile de noroc ar trebui privite doar ca pe o formă de divertisment. Credem cu tărie că un business de succes, durabil poate fi clădit doar pe baza unei viziuni responsabile. De aceea am făcut demersuri în acest sens fără a avea vreo constrângere legislativă. Seminarul ce a avut loc astăzi este încă o dovadă a dorinţei de implicare a industriei.”, a declarat Valentina Dobre, vicepreşedinte ROMSLOT.

Din 10 septembrie, toate casele de pariuri online trebuie să aplice pentru autorizaţie

“Clientul pe care operatorii noştri şi-l doresc în locaţiile lor este cel care joacă pentru a se distra, respectiv cel care alocă exact suma pe care şi-o permite, fără a-şi dezechilibra bugetul personal, şi care, la finalul jocului, zâmbeşte fie că a pierdut, fie că a câştigat. Ca orice altă afacere, nici aceasta nu se poate construi cu clienţi nefericiţi. Prin urmare, în cadrul programului nostru, poate chiar mai important decât a trata persoanele cu probleme de joc este demersul de conştientizare a înţelegerii jocului de noroc drept mijloc de divertisment”, spune Doru Gheorghiu, director Executiv al Romanian Bookmakers. O temă importantă de discuţie în cadrul seminarului a fost şi înfiinţarea fundaţiei de interes public. Conform noii legislaţii a jocurilor de noroc, din aceasta vor face parte, la cerere, membrii Consiliului Consultativ de pe lângă O.N.J.N., al cărei obiectiv principal va fi respectarea măsurilor privind jocurile de noroc responsabile social, adoptate de Comitetul European pentru Standardizare. De asemenea, va fi înfiinţat un «fond» la dispoziţia O.N.J.N., denumit în continuare Fondul de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc, la care vor fi obligaţi să contribuie toţi organizatorii de jocuri de noroc licenţiaţi. Sumele colectate de Fondul de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc vor fi alocate pentru activităţile şi programele de protecţie a tinerilor şi a jucătorilor împotriva jocurilor de noroc, prevenirea şi tratamentul dependenţei de jocuri de noroc, realizarea promovării şi publicităţii responsabile, soluţionarea promptă şi eficientă a litigiilor dintre un organizator de joc şi un jucător, sub condiţiile şi în conformitate cu procedura stabilită prin ordin al preşedintelui O.N.J.N.

Seminarul “Identificarea şi abordarea persoanelor cu probleme de joc” a fost iniţiat de către coordonatorii “Joc Responsabil” cu sprijinul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (O.N.J.N.). “Joc Responsabil” este singurul program ce oferă un ajutor real jucătorilor de noroc ce se confruntă cu probleme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net