Afacere naţională

Ultima actualizare:

    Adi Popa şi Ţîru vor  fi adversari diseară,  dar coechipieri de  luni, la naţională
Adi Popa şi Ţîru vor fi adversari diseară, dar coechipieri de luni, la naţională

Steaua – Viitorul a devenit meciul care oferă cei mai mulţi internaţionali. În lotul pentru întâlnirea cu Polonia de vinerea viitoare sunt şapte fotbalişti de la cele două cluburi, dar la fel de bine puteau fi 11, adică o întreagă echipă.

Deşi reunirea tricolorilor e programată abia mâine, un prim „antrenament” al naţionalei lui Christoph Daum are loc în această seară pe Arena Naţională. Se joacă derby-ul rundei în Liga I între Steaua lui Reghe şi Viitorul lui Hagi, echipe care oferă împreună un sfert din fotbaliştii convocaţi de Christoph Daum în vederea confruntării de peste câteva zile cu Polonia. „

Eu ar trebui să fiu cel mai fericit, pentru că am cei mai mulţi”, spunea Hagi după ce selecţionerul neamţ a anunţat lotul. Într-adevăr, Viitorul a ajuns în onoranta postură de a da patru internaţionali: Romario Benzar şi Răzvan Marin, care au impresionat în această toamnă, dar şi noile „pariuri” Bogdan Ţîru şi Dragoş Nedelcu. De obicei Steaua se afla în situaţia de astăzi a Viitorului, adică de a fi principala bază de selecţie a primei reprezentative. Ultimele exoduri din curtea roş-albaştrilor au scăzut însă numărul steliştilor chemaţi la naţională. Pe vremea lui Piţurcă şi Iordănescu erau câte şapte-opt, dar acum au mai rămas doar trei: Adi Popa, Alin Toşca şi Gabi Enache.Pe lângă cei şapte internaţionali menţionaţi mai sus, Christoph Daum are în lotul lărgit alţi patru fotbalişti de la Steaua. Astfel, portarul Niţă e în continuare o soluţie între buturi, în timp ce Pintilii abia a revenit după o accidentare şi mai are nevoie de timp pentru a juca la capacitate maximă. De asemenea, să nu-l uităm pe Florin Tănase (fost la Viitorul), vârful stelist care se va întoarce cu forţe proaspete în primăvara lui 2017, după o operaţie la genunchi. L-am lăsat la urmă pe Gabi Tamaş, mereu un caz aparte. Printre escapadele din viaţa privată, stoperul de 32 de ani arată în continuare că ştie fotbal, fiind poate cel mai constant jucător al Stelei. Daum a observat şi el acest lucru, anunţând că Tamaş n-a ieşit definitiv din vederile sale. Per total, ne putem imagina fără mari probleme un prim 11 al naţionalei cu şapte stelişti şi patru jucători de la Viitorul.

Este 11-1 la «directe» pentru Steaua

simeon stalpnicul png

Viitorul lui Gică Hagi a devenit o forţă în Liga I, dar s-a împiedicat mai mereu în faţa Stelei. În ultimii patru ani, de când echipa “Regelui” a promovat în elită, Steaua şi Viitorul s-au întâlnit de 12 ori în competiţiile interne. Scorul „directelor” e net favorabil roş-albaştrilor, un 11-1 care nu lasă loc la prea multe comentarii. Mai mult, singurul succes al Viitorului cu Steaua a fost acel 5-2 de pomină din Ghencea din 2013, partidă în care steliştii au jucat cu rezervele, fiind acuzaţi ulterior de blat.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net